(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區59

1001 回覆
9 Like 1 Dislike

但大重量力歇係唔係有d難實行
你舉唔到下一下90% 但仲可能舉到70%-80% 幾下
請教下師兄們
有咩動作可以focus係胸中間
我係無乜肉 果度得舊骨 平左咁
點樣可以令中間有肉 d
兩邊胸睇落埋d
呢個問題唔錯
都係volume 同 intensity既配合
講真平時有幾何會做到力歇
最多都係有時成個workout最後做幾組burning set做到failure
好似係無,只要你不斷操胸,內胸就會慢慢大,操胸一定係外胸大先
各位巴打,新手開始做gym,想問下如果本身食嘢吸收得唔好,食9 essential amino 有無幫助,同埋有無其他supplement有幫助??

蛋白粉真係堅持唔到,好難飲,寧願飲多杯奶食多隻蛋。
188我矮你15cm 不過自問都train得唔夠落力
做多個幾兩個月再上嚟報告下

但我都做開powerlift 所以爆發力都唔算好差 但真係跳得好矮
外胸脹左
內胸無野睇 好怪
夾胸係咪
9隻essential amino同whey有咩大分別 都係蛋白質

利申唔係好識 多多指教
對於我黎講,一個睇落係水咁上下,兩嘢手勢飲左佢( 未買,睇網上資料好似係)
whey有飲過一排,真係飲到死死下,飲多兩次見到都有啲想嘔
繼續堅持操落去就會有,內胸會跟住一齊大,多啲做夾胸囉
但肌肉排列好似係天生
食多啲whole food啦咁 whey都唔一定要食嘅
唔好講whole,food已經有困難
我已經盡量迫自己食嘢,可惜個量都係少
所以想搵啲份量少而有效既嘢幫補下
你係玩咩運動 定純粹想跳高啲?
摸到大約幾高
想問下香港大概幾時有大型powerlifting 比賽?
細食嘅人有佢嘅煩惱
我之前試過track calories食足一萬卡都仲可以食
踢波籃球都有 同埋本身跳得矮 都想跳高啲
差成半隻手板先摸到籃板
~175
同一個街場 由未gym 手指第一節拍板
去到掂到籃框底d勾

無做過彈跳訓練 純粹負重訓練 但都跳高左好多
btw已經都好耐無打過波
加油呀 一定要練跳 同 沖!

以前細個打籃球都有返咁上下
身邊都有啲人175 雙手拉框
做負重 無高過
175雙手拉框
屌,我近排都係
日日4千卡都仲未滿足,肥左勁撚多
巴打點解決?
無 我係嗰隻唔食都唔會好餓 但一食就可以食好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞