(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區59

1001 回覆
9 Like 1 Dislike

然後膊頭分為 前 中 後
算3個小肌
純粹個人意見
明白晒 尋日操胸20組真係麻麻地
一日20組working set (warmup唔計)
我覺得夠哂
但一星期20set就我覺得唔夠
我而家1日胸 1日背 1個23頭 1日膊 2日leg day 1日core+帶氧
咁佢呢個講法跟唔跟好
新手既話我覺得可以
2日legday
有無諗過PPL
踢開波先諗住做多啲leg day
PPL都啱新手做?
其實好難講 20組 點知你係咪20組都做得足 , 又唔知你自己感受度係點
所以都係自己FEEL啦,
新手 10組 1日, 隔幾日再操10組, 都可以好夠
我做完20組個人已經散曬
係咪你唔夠 intense揸流攤
俾d掙扎
好明顯係你太廢啦pixel巴
利申比我操廿組胸一定即刻死亡
疏ly囉
啱啱操腳 差啲返唔到屋企 又暈又腳震 早知skip leg day 留返18號
呢排咁嘅時勢 你個備賽大計進行成點
身材有無走哂樣
屌 乜都跌撚曬好想喊
諗緊不如放棄比賽算反正未有得報名
做完個姿勢係頂天立地
唔好意思,借個位宣傳

818百萬人大遊行
黑警還眼
五大訴求,缺一不可

依家開始全民投入宣傳工作
各區連儂牆、airdrop、派街招、擺街站
facebook instagram瘋狂轉貼文宣

文宣source:
https://t.me/hkposter777
https://t.me/hkstandstrong_promo

香港人重要日程:
8月15日:稅局接收工(1200稅務大樓)
8月16日:學界萬人炒聯手萬人集會(2000遮打花園)
8月17日:教師大遊行(1100遮打花園)
8月17日:光復紅土(1530紅磡馬頭)
8月18日:民陣大遊行(1500維園)
8月24日:觀塘大遊行(1300駿業街球場)
8月25日:荃葵青遊街(1400葵青劇院集合)
各位手足,到時見!
想問下有無巴打做深蹲時膝頭會有聲
戴住護膝做會唔會改善到情況?
問下專業人士好d
多人到
根本做唔到
Deadlift 4 plates
發夢發得多 人都大力左
由零開始操左大半年
胸推 65kg x 10 (4組)
肩推 40kg x 8 (4組)
負重引體15kg 5下 無負重9~11下
深蹲90kg x 8 (3組)

想問下呢個標準係香港算係d咩水平?(我外國撚)

唔記得打返身高174, 74kg
我身高同你差唔多
我之前操左一年至年半先有你咁既成績
deadlift呢?
我無做開deadlift,因為leg day做完squat個人已經散散地,係練背先會做羅馬尼亞DL,都係做70kg到

同埋我進步算快,可能因為我操得幾認真下(一星期6日,每次2~3個鐘)
你未操果時體重幾多?
我肥仔黎岩岩操哥時應該有成85kg
1下引體都做唔到,做30kg squat隻腳都震過貓王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞