(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區59

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
如果真係喘晒氣就休息耐少少啦~
我自己做Big3 最少都要休息3分鐘

至於定位方面呢其實你咁新嘅新手,增肌同減脂唔需要分開講㗎~兩樣可以一齊做。

方法好簡單:你試吓食>TDEE 200-300左右,然後每個禮拜上一次磅。

情況一:重咗但係望落去好似lean 咗,咁樣話畀你知你有淨肌肉增加,同時有可能減少緊脂肪。請您繼續維持TDEE >200-300

情況二:重咗但係望落去肥咗,請你即刻食TDEE 唔好多唔好少,再觀察一個禮拜睇下體重點樣變化。仍然唔滿意嘅~再減200-500。

情況三:不變/ 輕咗喎,但係望落去少咗脂肪。咁真係恭喜你!繼續維持或者加200-300TDEE 都唔係一個大問題。

另外只係一個小小嘅意見,麻煩養成一個量度食物嘅習慣,如果唔係你計Macro都冇用,因為error 可能好大。
Rest cardio 嘅好處其實除咗可以減脂之外
重可以加快肌肉復原

都係果句最緊要方便你自己!
今晚屋企附近有冇放映會
有冇手足得閒可以落去睇住唔好比暴力事件再發生
Creatine搞到出粒粒點搞
又唔想停
咁大個人第一次著四角底褲
大脾位好緊,正唔正常
其他位都舒服
我想問myprotein 啲衫係味fit 亞洲人身型,定偏大?
Search TDEE

EAT at least your bw (lbs) protein
我之前74kg bf 18% (175cm) S 幾fit
same height s fit
唔該曬,我68kg (166cm)仲諗住買M 如果我着M 件衫會好長
四日有五單叫得出名既抗爭界人士比人打
我覺得今晚放映會係高危
做咁多gym 就係要保護自己同身邊嘅人
利伸我要比人保護
點解台灣個大h 75kg都可以咁大隻
因為佢得米七
認真一問 點解我成日操胸個陣 做好多動作都覺得主要係用緊三頭既力 而唔係胸既力
雖然個胸都有感受 但係成日都係個三頭做做下脹鳩哂做唔到落去 好想操大對波
係姿勢錯咗定係咩問題呢
唔知tj嗰啲邊個幫佢整嘅呢

做運動一定要著3角
承托>Anything

我著4角短嘅 但唔係boxer 好撚冇安全感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞