(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區59

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
梅花間竹咁做?
痴撚線嫁
有冇屯門巴打
肥佬係康文署減緊肥
練大啲對波就冇問題
可以

<<<<
請問有冇師兄有食protein bar 有冇邊隻抵食
Myprotein
五日重訓,五日帶氧
超大隻
四日帶氧
其實咁樣好似係無用浪費時間
倒不如做四日重訓完之後再加30分鐘有氧
重訓減肥快好多架
大家覺得掂 current routine
Sun: Chest Focus push day (with little shoulder and triceps)
Mon: Pull day Back, Back shoulder and biceps
Tue: leg+cardio (walk) or abs
Wed: Active rest day (little cardio/ little home workout)
Thur: Shoulder Focus push day (with little chest and triceps)
Fri: Pull day Back, Back shoulder and bicep
Sat: leg+cardio (walk) or abs
每次都兩個鐘左右 有時8-12 reps 有時大重量3-5 reps compound lift組間休息1.5-2分鐘 其他休1min-1min15s
不過成日skip咗cardio
做多d big3 咪cardio
真 有時做返輕少少高下數既big 3 啲汗爆到傻
Exchange喺日本操咗兩個幾月 返到嚟好唔唔慣
喺嗰邊間尖會比埋噴濟同布你 用完抹下好基本 個個師兄都會執野 又有禮貌 香港啲師兄用完又唔還原 又唔抹
有咩理由上一手用完係下一手執
做到好壓抑好想屌
Sorry無意貶低香港人
事實
英國啲人都好有禮貌就算係啲pt有時都會走黎免費教你執你姿勢驚你受傷
香港個啲不了
High同low bar 蹲嘅重量其實會差幾多?
DLLM啲蝻真係好撚冇禮貌
明明組啞鈴我用緊,佢問都唔問就起我道拎走左
我叫住佢話我要用喎,但佢完全無撚視我格硬攞走
我last一組做埋就完都要比佢拖鳩住,真係嬲撚到
乜場
想請教下
conventional deadlift
落既時候食下背多過hamstring好多
點可以改善
但肯定自己無彎下背既
我差成半餅
坐底啲?
新人lm
想請教下各位巴打 廢j想練三頭有咩動作推介?
上網睇練三頭既動作都幾吃力 好似唔多啱新手做

另外想問下幅圖個動作係點做 我係gym rm做既時候總係覺得側胸好受力 唔係好練到三頭
新手 練力量 增肌 玩左3個月
開頭 無阻力咁 不斷破位
但係最近兩星期 做嚟做去都仲係同一重量
仲要一樣咁辛苦 自己做得唔算太重
係我付近啲肌肉配合唔到定點?
應該點做先可以繼續破位
求師兄指點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞