(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區59

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
咁快跌左10kg
我同你相反 操之前唔夠60kg
算做開gym既水平囉 大半年算幾好成績
我係開頭行左Keto半年先減得咁快,而家個人睇落都唔係瘦,尤其個肚
而家 around 幾% bf?
想問下香港黎講點樣先叫做"唔錯"既水平?
因為我一路都係睇youtube自學,亦都無食任何補充品(我甚至一日只食1~2餐)
而家真係感覺到自己去到某個位好似無進步過咁

真心求教
20%到
出相啦,等其他師兄們睇下
你唔錯既水平係健力定健美先?
健美睇e d數據無用,睇相啦
健力黎講應該仲係新手級
睇你講嘅下數都係玩健美多啦, 有相最實際
真係唔獻醜啦,自知自己仲係好多不足
我諗我兩樣都唔係,純粹係想提高自己既運動能力,黎緊打算返香港考消防
考消防 跑多d步,操多d腳,dip 就夠啦
同埋想問下有無人leg day係會練jumping?
我最近負重20kg跳到一個大約到自己大脾位既箱,但係跳完係個上腹酸痛多過腳,係咪我用錯發力位
https://strengthlevel.com/strength-standards/male/lb
FYR. 如果想睇力量方面 可以參考下個網
消防減bf 練跑 輕d最實際
起碼練到10k 跑45分,咁入去就會舒服d
呢樣對我黎講真係有d難度
以消防計 起碼都要50分以下,咁先叫體能正常
因為入到去仲要溫書,如果體能,跑個方面唔操定,入到去會好辛苦
消防入班掌上壓當錢洗
我掌上壓都唔係話好得爆盡都係45下到
報到入班都有半年,慢慢練啦,考唔洗咁多下,標準就得
輕多15磅會輕鬆d既
有冇師兄係西環go24到做 可以一齊做下 新手
新來報到

我係一個肥仔

咁就join左gym room想操fit自己

計劃就係一星期操三日 1 3 5 每次兩個鍾

咁巴打們有冇咩意見可以畀到細佬

例如 每一日操邊幾part咁樣
肥仔表示唔好覺得有運動就會瘦到
飲食一樣要控制
係 所以都準備左餐單
我都只係一星期三日
每次練一大一細肌肉 做4個動作各4x8rm
做完再做20分鐘有氧算
要陪女做 佢5日gymday係頂唔順
北角就開24/7
幾錢?平過ff?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞