(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區59

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
1rm一邊兩餅here
我個squat真係垃圾到冇得再垃圾
下 唔會掛?
好大機會係技巧問題喎
認真
一開始做gym冇做過squat
第一因為康民冇bar
第二膊頭mobility垃圾 而家瘋狂做mobility先好啲
利申冇skip legs用leg press代替
好羨慕人哋squat咁撚重
有冇ching幫我執
一邊兩餅講緊100kg wor
我唔係好信
係呀 屌求其搵個都squat得多過我 好撚自卑
你bench press 係咪大力過squat
deadlift呢?
係bp兩餅3rm
deadlift極少做 第一 feel曬喺個low back 做好多deficit dl都冇改善 用曬weighted lower back extension+hip thrust+leg curl代替
第二 p記啲bar起角 落地撞到個shin好撚痛
不過嚟緊轉會終於
師兄好勁 你好快做到奧賽冠軍
轉邊間 :0
我個deadlift都未成形,仲係次次都試緊新que
自己que 自己
嚟緊試玩anytime 同247 睇邊間好
有冇總括呢兩間香港邊間好啲㗎?
247 我玩緊
貪就腳
我conv. DL初時問題同你一樣又係食哂下背
之後發現原來係我hip位太低 起始位好似人地做clean DL咁

之後提返起少少個hip 膝頭向後少少 類似stiff leg DL咁就feel到hamstring而唔係食哂下背

你下次試下咁樣會唔會有幫助

不過我都少做conv DL 玩腳仔我都係high bar squat+RDL
我兩間差幾分鐘路程有得揀
轉會有圓餅就試試佢
唔知道轉姿勢會唔會有幫助

Con —> Semi sumo 仲係心郁郁
係啊,不過我唔玩啦,唔想咁大隻
而家每日做10下掌上壓 keep住個身型
最近既anytime係九龍城
24/7係旺角
決定繼續等
聽講有間代理應承左人要一年開夠唔知n咁多間
p記三年約仲有一年半
咁想問下做七應該食d咩? 或者有咩容易買到即刻食對健身後好?
香港人抵屌
我發現好多人都唔識執野
琴日又係有條友用左幾部機都無執
搞到都唔知係咪仲要用要下一手幫佢執
你話一塊都算啦可能唔記得
p佢個k部部都幾塊餅擺係到就走左去
蝻仲抵屌
喊出黎, 見修身 減得慢左 好似唔郁咁, 而家每次重訓完 做多20分鐘帶氧,
減左4磅, 但力量開始有少少DROP 唔知係食唔夠 定肌肉都可以減緊
20分鐘HIIT先岩,次次做完都想作嘔。。。
重訓完 都係做d低強度慢行好d,係晒時間多d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞