(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區59

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
Deload 埋一於咁行thx
操1休8

操4休1啦...舒服d
中環同老銅都無乜
想密少少咪玩返ppl 操6休1囉
本身已經係pplpplr ,玩左差唔多成年,想轉下
我同你掉轉 轉左新場轉返ppl
之前行左ChestbackShoulderLeg成大半年
日日三項爽到
deadlift完 之後leg day唔會冇力?
我集合ppl 同胸背腳膊咁玩
胸日玩埋平膊,膊日玩多8組胸,背日玩埋後膊
廢j 上星期玩3下為 1 set
deadlift top set 150kg * 3
第2日 leg day top set 130kg * 3
住天水圍 諗緊元朗anytime 好 定 荃灣go24好
Anytime $550 但啲機好似多康文少少
Go24 就勁齊機 價錢仲好似平啲...

大家點睇?
Go24幾錢?
你唔嫌遠就go24啦

如果你目標係健美嘅話就算覺得遠都係go24
個場好多勁人
好似530幾 唔肯定
Anytime你會就腳啲,go24咁遠可能你會去去下唔去
Anytime你搭個k73行陣就
個人意見
因為我係諗住遲下放學返黎做 所以我覺得搭去荃灣西 同 元朗落都差唔多

但我就係驚anytime 淨係多康文處少少機 雖然佢有架
但聽人講過話唔比做deadlift?
Go24就設備勁齊 高手場
我都想吸下經 但見人講話連平日時間都好撚多人
驚多人都無位操
其實係咪一定訓練量愈大愈好?
會唔會到左一定嘅訓練量之後果啲都係廢?
又係之前kofgym 講個個問題
咩一星期20組個d
幾時出下條片
以前以為squat愈深就係愈好 屎忽差唔多掂腳跟
(成日睇Clarence Kennedy
睇完d 鬼佬youtuber 發現咁樣係唔好
開始執緊自己動作 去做一個powerlifting standard squat 而發力又可以最efficient.
執左兩個月發力個feel好左好多
但玩重果時都仲未可以每一下都深度完全一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞