【校園/甜】(新手)英國讀書的點滴

1001 回覆
405 Like 25 Dislike

間唔中上堂時都會遇到Lucy ,但我同佢既交流只停係平常傾計,對於果晚既事,佢似乎好有意無意禁避開呢個topic。

既然佢都無意打開話題,唔通我要主動chur佢問佢俾我口爆完有咩感受咩。

生活雖然沒再多姿多彩,但同一大班friend每日hehe haha 都過得幾開心。

話都無禁快我第一個係英國既term來到尾聲,就到聖誕節又姐係返屋企既時候。

去到term最後既一日,所有人去完Christmas Mass 之後就理論上放假,除左留係到去Christmas ball 嘅form 7 或者係我哩啲買遲左一日機票既人,就留係到多一日。

去Christmas ball 溝女? 梗係無我份啦,舞會淨係得最高年班有得去。我地呢啲無得去既咪去canteen食飯之前去門口gup下女囉。

見個個都化行曬妝,又着啲勁grand既晚裝,果種高貴,唔係單單量度佢有幾低胸可以量度到。

男人總係要偷偷摸摸先鍾意既,見到短裙長腿都不及長裙開叉,若隱若現禁先至吸引。

外國既女仔絕對拿獵到呢一點,每一個既衣著都毫不多餘既暴露,既吊到引但又睇唔夠候。

突然有人係我思路中拍落我個頭到,「屌,食唔食飯架,你望果啲有得你食咩!」啊然怒屌。
一半重覆扮多文

自膠
佢都講得幾有道理,我就同左佢兩支公去食飯。

多數既香港人原來都會早一日返香港,可能因為佢地真係好唔鍾意呢到掛,或者真係想返香港見屋企人?我唔係唔掛住佢地,但只不過呢個地方令我有小小樂而忘返。此終係到我試左好多第一次,er ,我指既係出國既經驗同獨立生活姐。

平時每日到晚都好有schedule 好似過得好辛苦禁,但原來放假有時間既時候又唔知有咩好做。

入夜之後成個year都得返好小人,顯得突別既寂寞。

老師好努力禁去搞啲活動令我地玩得開心啲,打下PS3 啊睇下戲禁。呢日係其中一日我真係覺得悶既日子,我提早返左房,諗住不如執埋啲行李早啲訓算。

點知一路執我腦入面諗住既都係Christy 同 Kate,諗到佢地引我果個畫面我又想打個飛機。

正當我諗住去廁所解決既時候,走過我當日望都Emma 果條樓梯,好自然我就望左過去,一遍漆黑。

突然,其中一間房著左燈。

我好記得果間就係Emma間房。

反正無野做,不如睇下你有咩搞。

我見佢著住條吊帶黑色連身裙,個叉開到去大脾果個位,加上前面既低胸將佢完美既身才展露曬出來,我淨係見到都已有小小淫念。

個ball理應未完架?佢返來做咩呢?莫非漏左野,斷估唔會係返來換衫啦。

但係,佢唔係自己一個。

跟係佢後面入左房既係一個好高大既鬼仔,好似係rugby team其中一員。

見佢地一關房門就攬埋一舊係禁咀佢兩個一邊咀,一邊除對方啲衫。

只見emma 條吊帶一被解開,佢雙乳就彈左出來,咩原來大家興唔打底去ball 架。

只係男既好像唔太驚訝,起勢去錫。

佢地好手禁除埋對方淨底既衫,兩條肉蟲攬埋一舊係床到有規律禁動,雖然唔完全睇得清楚佢做緊咩,但大概我都估到既。

我隻手放到褲入面慢慢掃自己,望住有人係到屌我女神,雖然係葡萄,但自己既生理需要又有邊個同情。

我望住佢地一路轉position,我隻手越chok越快,好快我就不行了。

去廁所清潔後,我見佢地似乎都完事了,我失去興趣,直接回到房,繼續執行李。

第一個學期轉眼就過去,似乎我所學到既都唔小,但英國既生活將要暫停一個月喇,但諗落可以返香港都唔錯既,帶著行李我就上左機。
佢都講得幾有道理,我就同左佢兩支公去食飯。

多數既香港人原來都會早一日返香港,可能因為佢地真係好唔鍾意呢到掛,或者真係想返香港見屋企人?我唔係唔掛住佢地,但只不過呢個地方令我有小小樂而忘返。此終係到我試左好多第一次,er ,我指既係出國既經驗同獨立生活姐。

平時每日到晚都好有schedule 好似過得好辛苦禁,但原來放假有時間既時候又唔知有咩好做。

入夜之後成個year都得返好小人,顯得突別既寂寞。

老師好努力禁去搞啲活動令我地玩得開心啲,打下PS3 啊睇下戲禁。呢日係其中一日我真係覺得悶既日子,我提早返左房,諗住不如執埋啲行李早啲訓算。

點知一路執我腦入面諗住既都係Christy 同 Kate,諗到佢地引我果個畫面我又想打個飛機。

正當我諗住去廁所解決既時候,走過我當日望都Emma 果條樓梯,好自然我就望左過去,一遍漆黑。

突然,其中一間房著左燈。

我好記得果間就係Emma間房。

反正無野做,不如睇下你有咩搞。

我見佢著住條吊帶黑色連身裙,個叉開到去大脾果個位,加上前面既低胸將佢完美既身才展露曬出來,我淨係見到都已有小小淫念。

個ball理應未完架?佢返來做咩呢?莫非漏左野,斷估唔會係返來換衫啦。

但係,佢唔係自己一個。

跟係佢後面入左房既係一個好高大既鬼仔,好似係rugby team其中一員。

見佢地一關房門就攬埋一舊係禁咀佢兩個一邊咀,一邊除對方啲衫。

只見emma 條吊帶一被解開,佢雙乳就彈左出來,咩原來大家興唔打底去ball 架。

只係男既好像唔太驚訝,起勢去錫。

佢地好手禁除埋對方淨底既衫,兩條肉蟲攬埋一舊係床到有規律禁動,雖然唔完全睇得清楚佢做緊咩,但大概我都估到既。

我隻手放到褲入面慢慢掃自己,望住有人係到屌我女神,雖然係葡萄,但自己既生理需要又有邊個同情。

我望住佢地一路轉position,我隻手越chok越快,好快我就不行了。

去廁所清潔後,我見佢地似乎都完事了,我失去興趣,直接回到房,繼續執行李。

第一個學期轉眼就過去,似乎我所學到既都唔小,但英國既生活將要暫停一個月喇,但諗落可以返香港都唔錯既,帶著行李我就上左機。

入去俾埋個鬼仔屌啦
快啲出文啦
Notebook keyboard 好易壞,壞左2次整好之後就轉左USB無線keyboard,最近換青軸返唔到轉頭
btw,追文
有文未
有文未
文呢!?!!?
返到香港,我發現一切都好陌生,街道異常地繁忙,間屋好似細左好多禁,一切一切都好唔習慣。更加緊要嘅係,身邊冇咗一大堆朋友日日一齊hea,變相係香港相反重無聊。

有一晚,我打左個電話俾啊然,「喂死仔,返香港有咩搞啊?」

「無啊,都係去下party 出下去玩禁囉!」估唔到佢既生活禁多姿多彩。「我禮拜五屋企host party喎,你一齊來啦,識多啲人嗎!」

啊然未必係個好既交心朋友,但酒肉朋友來講,佢一定排第一。

我星期五下晝去到佢屋企,佢住康樂園啲獨立屋,大就唔係話好大,但香港地有單棟住都真係幾巴閉。

因為仲早,佢屋企淨係得佢一個係度, 我同佢一邊飲著啤酒係一邊係度打fifa 過日晨。一問之下,原來你間屋係淨係比佢同佢家姐住,而佢父母就住係隔離個棟,一聽到呢句,我都差啲濕。

差唔多八點幾,佢第一班friend到咗,全部都係女,啲類嘅quality 同你平時上高登(連登) 見個啲差唔多,港女中都算係高質嘅一群。

佢哋個個都著到好『行』, 低胸加嬲屌裙,雖然佢哋都化妝化到好勁,但都無掩佢哋本身係一個靚女嘅事實。

佢哋一口半中半英嘅ABC口音,厲害到嚟個係英國讀咗一個term 嘅人都分唔到究竟佢哋係咪真係ABC。

係網絡世界裏面,一個人係咪真係ABC當然緊要,但我同你講,當你係現實見到一條索女,就算你明知佢係扮嘅,唔通你就唔望唔想行埋去咩。

啊然唔知幾時係雪櫃到攞咗幾支烈酒出嚟,放咗係枱面,「你哋自便啦!」

之後就過咗去搞播歌嘅嘢,果時未有咩Spotify Apple music 呢類串流音樂嘅software,音樂都要事先自己執好個playlist 係itunes 到播。

好快,電視前面嘅speaker 播出強節奏但無內容嘅disco 音樂,啲女亦都開始係度跟住節奏來un。

「你要唔要呀?」一個矮我少少嘅女仔遞咗杯嘢比我,其實經過果次係james屋企之後,我都有少少驚亂飲嘢,萬一又係個啲火酒味嘅咪又柒。

不過男人都係用下體諗嘢嘅人,無論理性同你講千其唔好做某一樣嘢,只要係一個吸引嘅女人問,基本上都一定say yes。

今次亦都唔例外,「Sure」,等我都chok返個ABC腔先。
Notebook keyboard 好易壞,壞左2次整好之後就轉左USB無線keyboard,最近換青軸返唔到轉頭

已經整返了,之前日日返學都攞住個keyboard

已經整返了,之前日日返學都攞住個keyboard

「What’s wrong?」我情急之下問佢。

「冇呀,我屋企唔鍾意我咁夜訓喳嘛。」佢一邊好似執嘢一邊講。

雖然差唔多十二點,但係邊有人去party今早就走架。佢一邊解釋話自己本來都唔想來,因為佢個friend唔想自己一個嚟,所以就迫咗佢嚟,而家佢個friend已經唔知去咗邊,自己又趕住返屋企,所以先至咁匆忙要走姐。

老實講,我嗰刻真係好灰,如果想留點會留唔到,佢唔想留咪姐係我吸引唔到佢。正當我又沉淪係自己嘅思路入面嘅時候,佢一句打醒咗我,「Do you want to walk me out?」

我果刻嘅心情真係好似過山車咁,究竟送佢搭車代表啲咩啊。

我同佢一齊行到去門口著鞋,佢一路同啲佢今晚先識嘅friend講拜拜,好彩我見證住佢哋嘅相識者,如果唔係見佢哋攬頭攬頸仲以為佢哋真係best friend。

我同佢又阿然屋企一路慢慢行去大閘果邊去截的士。

嚟一條五分鐘嘅路程,我哋嘅對話好似啲好awkard嘅新相識咁,全部都係small talk,講下佢住邊,聽日有咩做咁。我哋嘅對話有一大部分時間都係silence,而寧靜嘅屋苑令到氣氛更加尷尬,我開始不知所措,覺得自己好似做錯咗啲咩咁,但係一切已經太遲喇。

我同佢行到去大閘果度,個保安幫我哋叫咗架的士。

我同佢好尷尬咁企咗係路邊。

「So this is it? Will I see you again?」我再度鼓起勇氣,希望唔好再講錯嘢。

「Give me your phone。」佢笑一笑遞咗隻手出嚟。

我放咗我部sony ericsson 係佢手上面,佢推開咗部機,入咗佢電話入去。「Now you have my number,text me。」

正當呢個時候,一架的士駛近停咗係我哋身邊。

「Time to go。」我懶瀟灑咁笑一笑同佢講。

佢哄咗個身埋嚟,我以為佢想我諗住佢,(其實係我想攬住佢),我雙手攬實咗佢。

佢係我耳邊好細聲咁講,「I had a great time with you tonigth。」

我抽後個頭,好想係呢一刻望真佢。

佢咪埋咗眼,一下就咀咗落嚟。

我同佢纏綿咗一陣,佢細細力咁推開咗我,我都好順攤咁放手
「Good night。」佢一邊上車一邊同我講。「Good night。」

就係咁,我望住佢架車係我面前慢慢消失。
點解英國讀書班友咁多都住康樂園 識幾個又係
點解英國讀書班友咁多都住康樂園 識幾個又係

都走咗啦,我再頭先可以做啲咩都無用啦。

望住手上嘅電話,我係咪應該即刻text佢呢?睇戲見每一套都係話要等三日,我應該點做呢?

算啦,死就死啦,求其send個text 比佢啦。

『Hey, you back yet? Thanks for a good night。』

Text 最頂癮嘅地方就係我唔知佢幾時先會覆,所以我自從send咗呢個text之後,每隔十分鐘就睇一次電話。

我一路係度諗,一路行返去啊然間屋,一入到去佢哋仲係到party 跟,我係枱斟咗杯嘢飲,坐返係頭先張梳化度望住個無新訊息嘅電話,一個人係度獨酌。

「嘩,你做咩咁嘅樣啊!」啊然發現咗我。

「我無嘢呀!」我強顏歡笑。

「冇嘢?冇嘢就同我飲咗呢杯佢!」我諗佢都唔係真係關心我,只係佢酒精上腦先會咁問我。

我雖然都仲未明點解啲人醉酒咁鍾意叫其他人一齊飲, 但佢咁樣一句,全部人望晒過嚟係度歡呼。

「快啲啦!」啊然遞咗隻半滿嘅杯俾我。

我望住呢杯半透明嘅嘢,心諗都係仆街嘅多架啦,但鬼叫呢度係佢主場而我呢一刻亦都需要酒咩。
我舉起隻杯,開始倒落個口度,嘩屌,就係呢種火酒味,但係即使好難飲,咁多人望住,我都只好一口氣飲晒佢。

幾經辛苦我都算係一啖飲晒,我一飲完個頭就已經勁暈,好似控制唔到自己係度做咩咁。

但我見啲人係度歡呼,我亦冇啦啦覺得好high,望一望個電話,仲係冇訊息,我都幾肯定佢係睇左唔覆。

我嘅情緒好激動,係咁係度大叫,講啲好奇怪嘅嘢。

之後嘅畫面我都唔係好記得清楚,但我記得不停有人遞酒叫我飲,而我唔知點解明知自己已經好頭暈但係都仲要飲。

即使已經好暈,但係我無好好地坐係度抖吓,反而係選擇咗周圍叫啲女仔陪我去跳舞。屌,諗返轉頭都覺得自己好厹。

而當同女跳舞嘅時候,平時和理非非嘅我完全無道德可言,係唔係都攬咗先,水有得抽就係咁抽,胸,patpat,你講得出嘅我都應該有抽到。我自己都無辦法諗到自己會有咁樣嘅一面。

我隱約記得有一幕係,當我諗住一個女仔係度跳舞嘅時候我從後面攬住佢,兩隻手係佢個身上面遊走,可能因為佢都好醉,佢對我咁樣嘅行為亦都無反抗。

我記得佢身材都幾好,係人群中我同佢互相係對方嘅身上係度磨,其他人都無特別驚訝,可能佢哋早已經見怪不怪。

我隔著佢件衫啦高咗佢個bra,隔著佢條裙係咁掃佢對波同lin,佢個人開始軟,但係我一路都唔放手,佢個人挨晒落去我都,我就係佢前面一路抄,一隻手隔著件衫摸佢粒lin,另一隻手係佢大髀嘅位置掃。

唔記得掃左幾耐至好,我同佢去咗屋企嘅另一角打茄輪,正當我哋搞得興起嘅事後,突然有人撞咗入嚟,而個女仔應該係驚得滯,即刻跑咗出去,而我哋亦都無再繼續落去。

個party就係咁樣係人群互相抽水跳舞飲酒裡面結束,而我同佢哋班人不論男女都玩得好開心,可能因為個個都已經好醉,大家特別易friend。

我哋醉晒咁攤係果張梳化度傾住計訓,我最後記得我係攬住一個女仔訓既,雖然起身已經唔見咗佢。
有返電腦打得快好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞