【校園/甜】(新手)英國讀書的點滴

1001 回覆
405 Like 25 Dislike
終於有文睇~
推推
真腸真肚
又係Kate
點解推得咁慢
Live左 有啲位好有共嗚
加油巴打 皮已正
文呢
Kate 有冇甜
加油樓豬👍🏻
二四六 兩篇 3日加埋都無兩篇呀屌你
二四六 兩篇 3日加埋都無兩篇呀屌你

我寧願一星期一次出算
出得慢左,投入感無咁好
出得慢左,投入感無咁好

慢唔緊要 做唔到就唔好應承啦
加速呀
LIVE!
我抬過頭,夢見一把金髮,佢係Kate,佢著住白色嘅體育衫,將佢嘅身材表露無遺。似乎佢係啱啱落PE堂見到我。

「冇嘢喎,咪理我啦!」我懶係型咁講,諗返都覺得自己柒到一個點。

「屌你條廢柴!我都想鬧你好耐啦!你睇下你依架似咩樣!日日咩都唔做,淨係係聽歌扮sad咁你覺得有邊個會可憐你呀。」佢真係完全冇收火咁指住我鬧。

「你係真係鍾意佢嘅,你咪去做返佢囉,你係唔鍾意嘅咪放手囉,你覺得你咁樣每日係度頹廢除咗對香港嘅樂壇發展有幫助之外對你自己有咩好處呀。」佢一句一句好傷嘅說話其實正正就係我要聽嘅嘢。

佢足足企咗係度鬧咗我差唔多成廿分鐘,而我一句都無駁過,唔係淨係因為佢鬧得有point,而係我好耐冇聽過人狠狠咁鬧我一餐。從佢嘅語氣,我feel都佢係真心想為我好,雖然俾人鬧好唔爽,但比起無人care 總算好好多。

「多謝你,我諗我一直以來就係欠一個人同我講呢番話。」我好真心咁講。

「屌,咪撚講呢啲啦。」MK妹總就係帶著一點霸氣。
打從果日,我無再識自己一個sad,無再因為Christy嘅事念念不忘,亦再次係英國嘅生活找尋樂趣。

身邊嘅朋友多番,活動又去返多啲嘅時候,就會發覺,點解當時咁白痴會為啲甘無位嘅事而煩。明明就算我有幾咁唔開心都好,其實都係冇人care的,自己晨早就應該放手啦。

生活重上正軌,成績當然都要慢慢追返,每日都要好努力,雖然係辛苦,但忙碌嘅生活係會令一個人特別開心嘅。

女色方面?大概係因為Christy傷得太深,我都無再諗太多。我只係好努力咁focus 係功課同搞活動上面,做下啲慈善活動之類,搵番少少成功感同自信,但係拍拖方面我都係無諗。

雖然身邊都有唔少新嘅女仔嘅朋友,但原來只要自己冇咩邪念嘅話,一男一女真係可以做普通嘅朋友。
好慢....
live

加油 好多人睇緊架
快小小 太慢
終於睇到live位 加油
屌 文呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞