【校園/甜】(新手)英國讀書的點滴

1001 回覆
405 Like 25 Dislike
我睇左d咩究竟,尾已爛

樓豬老母俾10隻狗圍屌
加油呀樓主 我終於都live到啦
加油呀樓主 我終於都live到啦

油都冇得加
失左蹤
文呢屌
棄故
睇依個故睇到心灰意冷
應該一早棄故
大家都靜晒望住我等緊我俾反應,我都只好起身,擰轉面向住廁所嘅方向進發。係,我係一個好容易比人動搖嘅人,明明唔關我事,只要有群眾壓力我就好容易會就範。

我離開咗之後,只見佢哋講嘢嘅聲再次回復,大概佢哋都唔係好關心呢件事。

我去到廁所門口,敲咗一下門,無反應。正當我準備放棄嘅時候,門打開咗。

只見Cathy坐咗係地下,面上嘅紅已經過得七七八八。

「你有冇事呀。」我擺出我嘅誠懇樣,用最有心機聲線講。

「點解你要咁對我呀!」佢半喊住咁嗌,其實我都唔係好聽到佢講緊咩。

為咗唔好再cause a scene,我入咗廁所入面然後順手閂咗道門。

「做咩事呀。」我由小小燥去到見到佢咁嘅樣,我覺得佢好可憐,心即刻軟下來。

「我有咩唔好喎。」佢自己係度講,一路都無停過鹹,眼淚一滴一滴咁掉下來,大概係男人見到都一定會同情掛。

我坐咗係佢隔離,一隻手搭住佢,等佢可以捱落嚟。

佢冇再出聲,一邊流住眼淚,一邊挨落我膊頭。

老實講你問我果刻心入面諗緊咩,我竟然係度回想返一年前同佢第一次相遇,個種覺得可能可以有幾會發展,類似一見鍾情嘅感覺。但係一年後嘅同時,感覺無再好似當初咁強列,變相嘅係我只係覺得同佢一齊玩幾開心,但就係冇果種好鍾意嘅感覺。

望住身邊哭成淚人嘅Cathy,起嘅只有憐憫心好似無一種鍾意嘅感覺,有機只係一種想保護佢嘅感覺,我微微攬實咗佢,輕輕咁係佢額頭錫咗一啖。

佢冇好似之前咁錫番我轉頭,只係低下頭,繼續一粒聲都無出。

突然,佢鄂高頭,望住我問,「其實我哋係咪冇可能架?」

全世界好似靜止咗咁,如果呢件事係一年前發生,我一定諗到唔諗就講「不如你做我女朋友啊?」,但係唔知點解,呢一刻我就係講唔出口。我以前從來都唔信timing 呢樣嘢,但係完來當呢啲嘢發生係你身上嘅時候,葉念琛同TVB都形容得幾貼切。

我一路都諗唔到點答佢,係咪無機會,其實又唔係,係咪完全唔鐘意佢又唔係,但係就係搭唔出口。

Cathy見我比唔到反應佢,微微咁笑,「唔緊要啦,我諗我明架啦。頭先就當我哋兩個都飲醉咗酒唔知做錯啲咩啦。」

佢起咗身就出咗廁所,剩翻我一個坐咗係地下,望住係我面前流走嘅機會。可能呢種得唔到嘅遺憾美比一齊更加好受?又或者有啲嘢永遠都係幻想好過現實嘅。

我出返廁所嘅時候發現Cathy已經返咗屋企,佢哋亦都醉得七七八八,我攞埋個袋就答咗的士返屋企。

係的士途中,我一路係度諗,自己究竟係咪hurt咗Cathy,安慰自己嘅講法好似係勉強一齊開始嘅話,最後只會hurt得佢仲多。只好唔好諗咁多,專心向前望。
live
但係我唔明cathy咩事嬲樓主
live

+1
Cathy做乜鳩
live

+1
Cathy做乜鳩

可能太耐唔記得左
live

+1
Cathy做乜鳩

係咪漏左啲野
live

+1
Cathy做乜鳩

係咪漏左啲野

事後(好耐之後)問返佢嗰Bestfriend,佢話Cathy其實expect我一早就主動啲(好似係佢出來既原因),同埋佢聲稱我同佢係門口俾人撞破嘅時候好似好怕俾人見到我哋咁所以就鬧。之後見佢同另一個女仔玩嘅時候唔幫佢再令到佢覺得好唔gur從而引發到之後爆發 。。。

我真係唔係好睇得透女人諗咩。
睇下出唔出到多一篇先1001
過左1001 之後唔會即刻開post,我儲返禁上下文就會開希望到時禁多位巴打會比較滿意。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞