【校園/甜】(新手)英國讀書的點滴

1001 回覆
405 Like 25 Dislike
唔驚唔覺已經同Christy分咗手差唔多半年,原來一段感情只要經過夠長嘅時間,唔見唔講唔諗,再深嘅感情都好快會唔記得。再加上要返香港,換換環境見下屋企人對自己都唔錯嘅。

返到香港,雖然無英國咁忙碌,但係始終係一個自己熟悉嘅地方,係自己嘅屋企種係有種係外國冇嘅安全感。

隨著聖誕嘅來臨,死黨啊然知道我回復單身,當然亦有邀請我去佢嗰啲淨係飲酒嘅party,但我都無答應。可能都係未係好適應掛,總係覺得唔係好想玩咁。

但係平安夜果晚,啊然再次打來,「喂, 死仔,今晚有冇野做呀?」

「下,無呀,都係係屋企食飯咁囉。」我都唔知點答佢好。

「出嚟一齊倒數啦!」其實佢知唔知聖誕節係慶祝啲咩嘅呢,有無見過人倒數生日架。雖然口裡好想就咁話不了,但係心入面都係好想去玩。

「Err… 同邊個啊。」欲拒還迎呢招似乎都係最好用。

「我啲friend囉,有啲你都見過啦。」佢滿心熱情咁邀請我。

「都唔係好熟,下次先啦。」講真我都唔係話好咁興趣,啊然條友都唔會理我嘅,去到一支公係到戇鳩鳩咁咪仲無癮。

「來啦,你唔來點熟啊,快啲啦!七點係尖沙咀等啦!」佢講完就收咗線,對於叫人出去玩呢樣嘢,佢真係一流。

呢種講完一句就即刻收線唔比機會你回應真係冇得輸,我而家同佢講話唔去好似變到我甩佢底咁。

算!去咪去!

我六點幾就出門口,着咗件恤衫加條牛仔褲,同阿媽講聲約咗人,本來仲以為會被佢煩,點知佢都無講啲咩,只係話阿媽都明嘅嗰啲。

原來我真係大鄉里出城,係尖沙咀個地鐵站到轉咗成半個鐘都未出到去。

「喂!都未呀你!」電話裡面嘅啊然大大聲屌我。

「真係係尖沙咀站呀,我出唔到嚟呀!」我努力為自己抗辯。

「知你出唔到喇,快撚啲啦!」說罷,佢又收咗線。

最終,我遲咗廿分鐘先到集合編嘅地點。

除咗我同啊然同行嘅仲有啊禧再加埋幾個啊然嘅女仔fd,樣同身材都幾肆正,唯獨係著衫求其咗少少。

「行得未啊?」我問。

「仲差一個。」啊然好老定咁講,屌!咁你頭先就米撚催我啦。「啊!到喇!」

我一轉身,Fuck,唔撚係咁橋呀嘛,當日我係啊然屋企hit on 嘅女仔,Cathy,竟然會係呢度相遇。

「hello!唔好意思呀咁遲!」此起彼落嘅hello聲隨即上演,係咪所有女仔都鍾意同其他女仔扮friend嘅呢。「依?家朗你都嚟呀!好耐冇見啊!」

見?仲好意思講,上次就又話下次見,下次到幾時呀。當然,心諗果句係唔可以講出口嘅,「係囉,咁橋嘅。」

「唔好講咁多啦!快啲行啦。」啊然一路係度催我哋。
live
仲以為有多次kate嘅甜睇添
用左3日一次過追曬
cathy 是咪又有甜啦?
有甜?
出未👍🏻👍🏻
快手d
留名
文呢
文呢
得罪講句 好撚慢
尋日返左大陸
原訂星期六既會改星期日出
尋日返左大陸

加油。。。。。。。。。
尋日返左大陸

距離星期日結束仲有兩個半鐘
仲有44分鐘
仲有25分鐘
開始打緊
樓主啲文好高質 雖然耐唔耐有錯字 加油!
心急🤔🤔
日已過, 加速加速
仲有出嘢??!!
樓主係咪有咩意外
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞