【校園/甜】(新手)英國讀書的點滴

1001 回覆
405 Like 25 Dislike
又爛尾?
尾已爛
仲未有文
文呢
可唔可比d反應呀樓豬

出文啦
加速
其實你越寫越慢,睇嘅人只會越來越少,屌你嘅都係有心想睇啫
屌樓主已經放棄左
連日來功課繁重遲遲未有文還請見諒。
由聽日開始,逢二四六出文兩篇,希望唔會再走數,多謝禁多讀者一路以來鞭策。
由聽日開始,逢二四六出文兩篇,希望唔會再走數,多謝禁多讀者一路以來鞭策。

樓豬year幾

十卜十卜

樓豬year幾

Final year
支持
一日追哂
留名, 加油樓主

樓豬year幾

Final year

+1 就死
樓豬加油
望住熟悉嘅校園,總係覺得少禁啲嘢,分手大概最痛苦嘅都係每日要行過熟悉嘅地方。

每當冇嘢做嘅時候,我總會盡量避開我同Christy去過嘅地方,無論走到邊度腦海中嘅記憶仲會浮現,

呢樣應該都係校園戀愛同平時拍拖最大嘅分別,你平時拍拖分咗手,唔見一排點都放得低,但係而家日日都要經過,咁同係傷口度灑鹽有咩分別。

再唔開心,過多一兩個禮拜大概都開始變得麻木。

無論我自己基金自暴自棄,都唔見得係到博邊個嘅同情。
我嘅成績由班上面名列前茅,去到分手以後完全一落千丈,識我嘅人都唔係好敢問我咩事,只係眼白白咁睇住我放棄自己。

我即時對Christy已經無咩感情,但係我都仲係無所事事。耐唔耐我都會send啲好奇怪嘅message比佢,當然佢唔會覆我,但係起碼我有個渠道去發洩。

直至有一日。

『你今晚落一落嚟圖書館,有少少嘢比你。』一個好熟悉嘅電話號碼send嚟。

究竟係邊個呢,係呢啲事候搞住我。

相比起以前我約Christy係library 門口等嘅時候,我總係會早五分鐘到,但係面對住今日神秘嘅約會,我始終唔係好上心。

直到九點零五分,電話再次響起,『你來唔來架?』

雖然唔知係邊個,但既然我又無嘢做,落去睇睇都無防。

我落到去,見到無人,心諗,屌,邊個咁得閒整蠱我啊。

「喂!」有人係後面叫我。

「?乜咁啱啊?」又會咁啱撞到Shelly。

「咩咁啱啊,你遲到喎大佬。」

「?」唔怪得個電話熟口面啦。

「你唔係冇save我電話呀嘛。搞錯呀。」人生其中一個最尷尬嘅時刻到係比人發現咗你無save佢電話嘅。

「Err… 我之前啲電話唔知點解無晒啊。」唔知點解呢句嘢真係講大話一流,唔駛比原因之餘又解釋到唔係我錯。

「唔講呢啲喇,你遲啲自己save返啦。」佢爽朗咁講,打破尷尬嘅氣氛。「你點呀?」

「咪又係咁。」我仲係唔係好明佢叫我嚟,但係大約都估到係關Christy事,我都唔想叉得太開,只係想佢快啲入正題。

佢從衫袋攞左個信封出來,「依個俾你。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞