【校園/甜】(新手)英國讀書的點滴

1001 回覆
405 Like 25 Dislike
寫得唔錯
quick
得啦,知你要正評啦,快撚d出交啦
屌你文呢
「Come on. Let’s go back downstairs before we are caught.」佢遞咗支酒比我就用開始着番啲衫,我突然之間醒晒,整番條褲再飲啖酒,回想緊頭先究竟發生咗咩事。

見佢係床嘅另一邊著緊衫,一句嘢都無講,我唔識點反應,係唔係應該同佢講下嘢,定係扮無事發生過。

我發晒呆望著佢背影,仲未諗到點反應。

「Come on, lets go!」佢向我招手。

我無應佢,直接起身就行。

究竟我哋知後會係咩關係,我呢刻正係唔知,平時同佢都有兩句嘢講下,會唔會因為咁無咗個friend?定係鬼妹真係開放到咁呀,俾人口爆都係正常社交?

落返去樓下,果個都飲到好醉,好似無人發現我哋行開咗咁。Lucy 一落返去樓下,好似唔識我咁,係人群裡面消失咗,我估佢去搵返佢啲friend掛。

咁佢都唔理我,我唯有自己去玩啦,要考慮啲咩都遲啲先諗啦。

佢地將飯廳張檯拉咗出嚟,防曬啲酒係枱中間,兩邊就放咗啲膠杯,啲人分晒兩邊係度玩beer pong,只係要張個乒乓波掉去臺對面,入咗就推面全team 都要飲酒。

James 一見到我,就拉咗我個去佢果邊,「Where have you been? Come on, we are loosing!」

竟然俾James 同我講come on,真係有啲諷刺,說時遲那時快,我哋又輸咗。

唔知邊個遞咗兩隻細杯被我哋,同James 碰杯之後我就一啖飲咗落去。

「嘩屌!咩嚟架!」個杯嘢嘅懶音程度不禁令我講中文。
出編短嘅先,夜啲再出
出編短嘅先,夜啲再出

又要夜到幾時先出呀
「?」「hahaha!」我奇怪嘅行為比啲鬼仔係咁恥笑。

「Let’s go, its your turn!」有人遞咗個兵乓波比我。

我估都唔係好難玩嘅姐,攞咗個波就企咗埋去張檯到。

我突然發現原來Lucy企咗係我對面個對,我攞住個波係度描,心諗,唔好係佢面前柒啊。

一掉,中第一隻杯邊彈起咗,但係就係咁好彩跌咗入去後面個隻到。

「Yeah!!」「Wooo!」歡呼聲此起彼落,唔講仲以為我贏咗啲咩。

話都冇咁快企係中間嘅James 排咗十幾隻頭先個啲小杯,攞起一大枝Vodka 就逐隻逐隻杯斟。

屌,原來就咁得vodka係咁難飲架,我到而家個口都仲燒緊。

但係我望住Lucy好似冇嘢咁,一嘢就成杯對晒,睇見佢咁嘅樣,我都不禁有啲慚愧。

佢好似見我唔到咁,好投入個Game,下個就到佢掉。我哋全邊啲人都勁focus,點知佢咁勁穿針入咗,又要飲呢杯難飲嘢。

今次我一下吞咗落肚,但咁樣都無阻嚟杯嘢有幾咁難飲。

咁樣來回玩咗好多鋪,我個頭都開始有啲暈,我感覺而家頭暈比頭先更加厲害。

唔知隔咗幾耐,大家坐低晒係另一個廳,繼續玩game,呢次唔知玩隻咩game叫ring of fire。

我其實已經唔係好記得隻game玩咩,淨係記得不停咁飲酒,重要飲親個啲都係好苦好燒個種。冇幾耐好多人都開始眼訓,party亦都去到尾聲。

我”lup” 咗件hoody係面就捱住梳化訓著咗,可能係啲酒嘅關係, 我即時訓咗都仲係好暈好暈。
文呢
文?
Party 過後,都我醒番已經係朝早嘅十點幾,好多身邊嘅friend都已經醒咗,係度幫緊手清潔,真係好有品。

我去廁所漱果口,就幫手執下啲嘢,人多真係好辦事,十幾人一齊執好快就執哂。

我哋成班人搞掂就坐晒係到吹水,講下邊個尋晚同邊個made out 邊個做左啲咩柒野。但我諗無人估過我呢個小毒都食到女。

話時話,Lucy 呢?好似成朝無見過佢。

周圍打聽之下,原來佢一早就反左屋企。

做咩佢禁早走呢?唔通係因為我?定係我諗得太多呢,算啦,都係見步行步啦。

我地行左去town 入面搵左間chippy (fish and chips 鋪)做lunch,食完我地就各自各返屋企,而我亦都差唔多時間要返學校喇。

返到學校,似乎所有野又變返有規律,每日既生活依舊係照住時間表過,可能唯一唔同既係我同鬼仔既關係好左,而打飛機既對象亦都多左一個。
Party 過後,都我醒番已經係朝早嘅十點幾,好多身邊嘅friend都已經醒咗,係度幫緊手清潔,真係好有品。

我去廁所漱果口,就幫手執下啲嘢,人多真係好辦事,十幾人一齊執好快就執哂。

我哋成班人搞掂就坐晒係到吹水,講下邊個尋晚同邊個made out 邊個做左啲咩柒野。但我諗無人估過我呢個小毒都食到女。

做咩佢禁早走呢?唔通係因為我?定係我諗得太多呢,算啦,都係見步行步啦。

我地行左去town 入面搵左間chippy (fish and chips 鋪)做lunch,食完我地就各自各返屋企,而我亦都差唔多時間要返學校喇。

返到學校,似乎所有野又變返有規律,每日既生活依舊係照住時間表過,可能唯一唔同既係我同鬼仔既關係好左,而打飛機既對象亦都多左一個。

繼續
由於電腦壞左,轉用手機打
我會勤力啲出架喇
由於電腦壞左,轉用手機打
我會勤力啲出架喇

正皮 上一頁
樓主電腦咩事?

間唔中上堂時都會遇到Lucy ,但我同佢既交流只停係平常傾計,對於果晚既事,佢似乎好有意無意禁避開呢個topic。

既然佢都無意打開話題,唔通我要主動chur佢問佢俾我口爆完有咩感受咩。

生活雖然沒再多姿多彩,但同一大班friend每日hehe haha 都過得幾開心。

話都無禁快我第一個係英國既term來到尾聲,就到聖誕節又姐係返屋企既時候。

去到term最後既一日,所有人去完Christmas Mass 之後就理論上放假,除左留係到去Christmas ball 嘅form 7 或者係我哩啲買遲左一日機票既人,就留係到多一日。

去Christmas ball 溝女? 梗係無我份啦,舞會淨係得最高年班有得去。我地呢啲無得去既咪去canteen食飯之前去門口gup下女囉。

見個個都化行曬妝,又着啲勁grand既晚裝,果種高貴,唔係單單量度佢有幾低胸可以量度到。

男人總係要偷偷摸摸先鍾意既,見到短裙長腿都不及長裙開叉,若隱若現禁先至吸引。

外國既女仔絕對拿獵到呢一點,每一個既衣著都毫不多餘既暴露,既吊到引但又睇唔夠候。

突然有人係我思路中拍落我個頭到,「屌,食唔食飯架,你望果啲有得你食咩!」啊然怒屌。
樓主電腦咩事?

Laptop 壞keyboard
一半重覆扮多文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞