【校園/甜】(新手)英國讀書的點滴

1001 回覆
405 Like 25 Dislike
唔知過咗幾耐,突然有人開門。

打斷咗我哋,Cathy好熟手咁縮開咗,將我推開咗過去佢嘅另一邊。

「去邊呀你?」佢把聲清醒到我都嚇一嚇。

「仲旨意你倆個去買嘢飲,點知你連門口都未出到,我去買mixer 揸麻。」啊禧腳步都有少少輕,大概我哋走咗之後佢都飲唔少吧。

佢基本上冇乜點理我哋,就一支箭走咗出去。

「不如入返去囉?」Cathy同我講。

「Em… 」已經唔係醉,應該都只係眼訓啫。

我哋入番房之後見啊然同另一個女仔消失咗,只係淨返一個人係床到,見佢嘅面都好紅,床頭嘅vodka 只剩番半支,都估到佢哋每人飲咗幾多。

「喂返嚟啦?」再飲啦,頭先灌我個個女仔講。

「比佢抖下啦,我同你飲!」Cathy無啦啦自動請纓代替咗我去做呢樣嘢。

即時我想逞強阻止呢場決鬥,我都真係無能為力,我實在太廢了已經連自己嘅身體都就嚟控制唔到,只好坐喺Cathy嘅隔離為佢打氣。

只見佢兩個猜枚猜到勢均力敵,兩個都輪流輸,但由於已經無晒氣水來溝,佢兩個都係一蓋一蓋淨vodka咁飲。

佢兩個嘅面上絕無一點笑意,極度認真咁係度比試。

剩低嘅酒俾佢哋咁飲都清得好快,話都冇咁快就飲到得返少少。每次佢哋輸咗,instead of 即刻笑下認下輸咁,佢哋都好恨咁飲,然後就即刻要再玩,唔講仲以為佢哋係到博命。原來女人同女人玩係上嚟可以兇狠架,真係唔好得罪女人。

好彩依個時候啊然係廁所出返嚟,似乎佢身邊嘅女伴已經醉到嘔咗,或者可能頭先佢哋係廁所裏面唔知做啲咩啦,我都無特別考究, 只係知道佢出嚟打斷咗兩位女士嘅血拚。

「唔好咁自私得你兩個係度玩啦!參埋我la!」佢放低咗個女伴係床就攞起支酒飲咗一大啖。

差唔多同一時間呀禧打開咗門返返嚟,腳步輕浮嘅佢一手攞住支可樂,另一隻手攞住箱啤酒。「喂!繼續啦!!」

原來只係中場休息,等我仲以為今晚已經完結添,不過好彩頭先休息咗陣,而家我嘅狀態已經好返好多,應該都可以頂到落去,掛。
終於有文
甜呢
文呢
終於有文
吃喝玩樂又一日
文呀文呀!
come on
樓主加油
文啊你老母
屌你 文呢?
幾日出一篇
巴打應該幾靚仔
btw 唔好再打'甘'喇
啊禧唔知係邊度變咗副啤牌出嚟,「不如與我哋搵ring of fire 啦」。

佢略略解釋咗一次點玩,就將啲可樂倒咗落去vodka樽到,溝埋剩低果啲酒佢,然後就將副啤牌圍住個樽掃咗個圈出來。

隻game 大概嘅意義就係每一隻牌都代表一啲嘢,一係就某個類別嘅人飲酒,一係就玩個mini game 咁,但如果抽牌嘅時候整斷咗個圈嘅人就要飲晒剩底嘅酒。聽落好似好無聊?飲多兩round 你就咩都覺得好玩架喇。

啊禧第一個抽先,「哈哈,四喎!four for whores!女仔飲啦!」三位女士聲都無出聲就拎起咗隻杯大大啖咁飲。

休息咗一輪,個人都開始醒返啲,望住身邊嘅Cathy一眼都望過我,真係唔知佢係度諗啲咩。「喂,你掂唔掂啊?」我係佢耳邊細細聲講。

「收皮啦,關你咩事。」佢勁惡咁鬧埋嚟,大家都呆咗望住佢。當中最突然果個都係我,下,做乜鳩呀,好地地無啦啦鬧我。

「唔理啦,繼續玩啦!都你呀Janice。」原來頭先同咗啊然入廁所個女仔叫Janice,都幾襯佢嘅,講嘢嘅係啊然,大概係想打破Cathy頭先奇怪嘅舉動掛。

Janice都好聽話咁抽,大概已經醉醉地,佢抽咗之後就咁拋低張牌就拎咗轉面挨著啊然。「呢張解咩呀?」大家都望住啊禧。

「2 咪揀人飲囉,你揀邊個啊。」大家嘅目光轉晒去Janice到,見佢無反應後啊拍咗佢一下叫醒佢。

「佢啦!」Janice望到冇望過就指咗嚟我同Cathy中間,我心諗,OK我飲啦,費事又無啦啦比人屌啦。
「我飲!」我伸手向隻杯進發。

「關你咩事呀!指我呀!」Cathy搶咗隻杯,目光再次落落我哋到,而我繼續唔知發生緊咩事。

「下咁你飲囉... 」我無奈咁服從。

只見佢拎起半滿嘅酒杯,一下就清晒成杯,一滴不漏,真係幾型嘅。但比起佢飲得幾多酒,我更加關心嘅問題係,發生咩事呢,點解佢嘅態會一百八十度咁改變嘅呢。

我望住佢紅透嘅面頰,好希望望得破佢諗咩,無奈嘅係佢企咗係身,轉身就往廁所行咗去。我實在比唔切反應,只好望住阿然求助,希望佢能夠比到啲指引我,點知佢嘅反應只係:「跟啦屌!」
一篇咋

係咪要問候下伯母
啊禧唔知係邊度變咗副啤牌出嚟,「不如與我哋搵ring of fire 啦」。

佢略略解釋咗一次點玩,就將啲可樂倒咗落去vodka樽到,溝埋剩低果啲酒佢,然後就將副啤牌圍住個樽掃咗個圈出來。

隻game 大概嘅意義就係每一隻牌都代表一啲嘢,一係就某個類別嘅人飲酒,一係就玩個mini game 咁,但如果抽牌嘅時候整斷咗個圈嘅人就要飲晒剩底嘅酒。聽落好似好無聊?飲多兩round 你就咩都覺得好玩架喇。

啊禧第一個抽先,「哈哈,四喎!four for whores!女仔飲啦!」三位女士聲都無出聲就拎起咗隻杯大大啖咁飲。

休息咗一輪,個人都開始醒返啲,望住身邊嘅Cathy一眼都望過我,真係唔知佢係度諗啲咩。「喂,你掂唔掂啊?」我係佢耳邊細細聲講。

「收皮啦,關你咩事。」佢勁惡咁鬧埋嚟,大家都呆咗望住佢。當中最突然果個都係我,下,做乜鳩呀,好地地無啦啦鬧我。

「唔理啦,繼續玩啦!都你呀Janice。」原來頭先同咗啊然入廁所個女仔叫Janice,都幾襯佢嘅,講嘢嘅係啊然,大概係想打破Cathy頭先奇怪嘅舉動掛。

Janice都好聽話咁抽,大概已經醉醉地,佢抽咗之後就咁拋低張牌就拎咗轉面挨著啊然。「呢張解咩呀?」大家都望住啊禧。

「2 咪揀人飲囉,你揀邊個啊。」大家嘅目光轉晒去Janice到,見佢無反應後啊拍咗佢一下叫醒佢。

「佢啦!」Janice望到冇望過就指咗嚟我同Cathy中間,我心諗,OK我飲啦,費事又無啦啦比人屌啦。
「我飲!」我伸手向隻杯進發。

「關你咩事呀!指我呀!」Cathy搶咗隻杯,目光再次落落我哋到,而我繼續唔知發生緊咩事。

「下咁你飲囉... 」我無奈咁服從。

只見佢拎起半滿嘅酒杯,一下就清晒成杯,一滴不漏,真係幾型嘅。但比起佢飲得幾多酒,我更加關心嘅問題係,發生咩事呢,點解佢嘅態會一百八十度咁改變嘅呢。

我望住佢紅透嘅面頰,好希望望得破佢諗咩,無奈嘅係佢企咗係身,轉身就往廁所行咗去。我實在比唔切反應,只好望住阿然求助,希望佢能夠比到啲指引我,點知佢嘅反應只係:「跟啦屌!」

出啦屌
文?
快啦屌
我射啦!屌。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞