【校園/甜】(新手)英國讀書的點滴

1001 回覆
405 Like 25 Dislike
愈出愈慢
棄故
出快dd
文呢
打完個靚丁 射埋落地 散埋
但係睇樓豬開波講 似係happy ending

快d出文啦 唔好難尾呀
好撚忙
依家出
無論如何,我人生第一段戀情就係咁樣嘅情況之下完咗。冇鬧交冇人做錯,淨係感情淡咗就無咗, 大概和平分手最大問題就係,你唔會仇恨你個ex,你仲會好掛住佢,好想去搵佢。

佢揀係呢日咁做,大概就係知道大家分咗香港之後唔見三個月面,應該咩都完啦。

而佢嘅預測都唔係錯晒嘅,我返到香港,每日都好乖仔咁陪下我媽,自己係屋企做下廢青,時間就自然過得好快。我好無情咁快就唔記得咗佢?每日臨訓前嘅幾個鐘往往係最痛苦嘅幾個鐘,無論你點樣格硬日頭搵嘢做都好。

一到夜晚,自己一個嘅時候單獨會亂咁諗野。

已經唔記得有幾多次我望住個電話,打埋佢電話入去都唔敢打俾佢,反正打去我又有咩好講。

呢種無能為力嘅感覺始終係最辛苦嘅。

我就係咁樣自己一個人頹咗一個暑假,而正當我諗住返學校可能見到佢仲可以做返朋友嘅時候,我收到個令我崩潰嘅消息。

話說啊然無啦啦打比我,「喂,你冇事嗎?」

完全唔知情嘅我梗係問,「下,咩有冇事啊,我好返好多啦。」

「你唔知咩?」佢好緊張咁追問。

「?」

「Err .. Christy 佢,佢去咗讀foundation。」阿然口窒窒咁答我。

我果下個心真係有種離開咗嘅感覺,好痛,完全唔識反應。

佢咁樣走得,都係預咗唔會再見我架啦,點解會要咁狠。

我心好唔舒服,點解佢要避我避到咁樣, 我係咪真係咁乞佢憎。

最終我忍唔住自己係房係到喊,我唔係好明點解我有啲咁嘅反應, 可能如果我好憎佢咁樣分手真係會好啲。

今次真係完啦,我再做啲咩都只會係更加煩到佢,只會影響我哋兩個嘅關係。

正當我以為自己已經對呢段關係獲得解脫嘅時候,呢件事完全destroy咗我,我對所有嘢都失去興趣,每日都淨係想係屋企訓覺,咩街都唔想出。

開始連我父母都出聲問我,點解你要咁頹。我每日嘅心情都係好唔開心,覺得所有人都唔會明白我。

慢慢,我嘅情緒開始變成憎恨,有少少覺得自己俾人玩,不停咁victimise 自己。

好彩嘅可能係我嘅行動力比較低,如果唔係都唔知會做咗啲咩出嚟。

我嘅心情一路都冇改變過,直至到反反英國。
想問問樓主 christy唔可以係成績差先去讀foundation既咩 可能係咁佢先會同你分手 因為long d
女去女還在!
快馬加鞭!
想問問樓主 christy唔可以係成績差先去讀foundation既咩 可能係咁佢先會同你分手 因為long d

Long乜d
push
lm
文呀
快出文

Long乜d

咁一個係英國南部一個係英國北部唔叫long d 叫咩
lm

Long乜d

有講南部咩
live

Long乜d

有講南部咩

重點係Christy 去讀foundation 唔一定同樓主有關係
一日兩篇都好呀樓豬,比個正你唔係咁用
外國JJ留名
雖然冇巴打你咁幸福 但係果幾年既生活都好滿足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞