【校園/甜】(新手)英國讀書的點滴

1001 回覆
405 Like 25 Dislike
樓主去左邊到
我都沿住彌敦道行向海旁方向,一路條路都充滿人。節日氣氛都算有既,簡單來講就係好逼囉。究竟人多有咩好玩,我都唔知,大概唔跟主流就會被人歧視吧。

啊然走左入seven到買左一大袋啤酒,原來尖咀啲便利店假日係唔check身份證既。原來所謂假日慶祝都只係係過唔同既地方到飲酒。

「Cheers!」揭開啤酒罐嘅同時亦都為今晚揭開咗序幕。

我哋好快將手上嘅啤酒清咗,沿著彌敦道行向海傍。由於我哋一大班人,所以都分開咗幾個細group咁去行,而跟係我隔離嘅正正就係Cathy。

開頭我都冇特別對佢講嘢,但係我哋大家都feel 都氣氛有少少尷尬,只好同大家寒暄一下,只係講下讀書嘅嘢再幹下杯,借住飲酒嚟遮掩awkard嘅氣氛。

兩三罐過後,我終於頂唔順,唔係想嘔,而係開始亂講嘢。

「你男朋友呢?」我假裝無在意咁問。

「下?」佢詐儍扮懵以為咁樣係無事。

「我上次係機場撞到你果個呢。」明知人哋唔想講,但真係死都要迫人真係好仆街嘅事嚟嘅。

「下?無呀,總之我依家就係單身啦。」佢嘅反應反應都叫不滿嘅心情。「做咩你咁care喎。」

呢招俾返個波我真係幾有用, 我都真係唔明,我究竟care啲咩,我又唔係佢邊個。

「無嘅,都係問下姐,你唔鍾意咪唔好講囉。」 懶型,永遠就係溝女自以為最有用嘅一招。

「你唔係lum我啊碼。hahah」其實又有咩好笑呢,我真係唔明女人諗咩。

「無, 都係問下姐。」俾人咁話法,我都只好唔應佢。

我哋開始deadair 而越來越無嘢講嘅我哋都只好分道揚鑣,各自之啲唔同嘅friend一齊喺度傾偈。

未到十點,我哋已經去到太空館門口, 前面嘅人流逼到我哋都無辦法再前進。只好企係到等,唉,究竟出嚟係有啲咩玩呢。

來來去去都係來唔開果幾樣,玩game 飲酒影相傾偈自high,就係咁我就同大家一齊係度hea到差唔多十二點。

其實我發覺身邊個個都係做緊相同嘅嘢,反正大家可能都係只係欠缺咗一個藉口俾自己同朋友出去玩。

開始接近十二點,身邊嘅群眾開始此起彼落地自high, 不停咁係度鳩叫,而最頂癮嘅地方就係佢哋一句,我哋有好自然跟住叫。

可能係因為飲咗酒,亦有可能係因為我哋已經悶到無嘢做。

「5!4!3!2!1!MerryChristmas!」身邊嘅人突然大叫,而獲得全尖沙咀嘅人一查和應。

我望住已經飲到少少面紅嘅Cathy,「Merry Christmas」,我倆四目交投,越控越埋,最後鼻尖相碰。

終於我哋錫咗,我嘅嘅嘴唇一路纏綿戲對方嘅嘴上面,一路都離唔開。

深深嘅一吻再次提醒我當初究竟我放過咗啲咩,我哋之間有好多如果,但只因timimg is a bitch,最終都無法實現。

你一吻唔係提醒我可以做啲咩,而係提我當初究竟係比啲咩流走。

我身邊嘅朋友? 佢哋都各自各玩都partner,明明應該係new year 先至會倒數同埋錫,但偏偏今日係平安夜就搞成咁。
之後去咗爆房?
樓主?
起筷!
樓主近況如何?
甘短既
甘短既

甘你老母臭閪
文呢?
每次出嘅份量會唔會少左啲
lm
push
又係得個一篇
開工
開工

加長加長
Random嘅hook up 最大嘅問題就係當你錫完之後,要同對方講啲咩。

只不過對話依家嘢,係無得plan 嘅,我哋離開咗大家嘅嘴邊之後,繼續係度對望,全世界好似淨返我哋兩個咁,一句嘢都無講。可能係佢等緊我開口掛,只係我未諗到講咩。

「聖誕快樂啊。」我笑笑口咁講,企圖掩飾呢句嘢有幾咁奇怪。

「Merry Christmas。」好彩佢唔覺,而正當我諗緊點樣繼續呢個對話嘅時候,啊然打斷咗我。

「大家ready下場未呢?行得嫁喇。」

「下?下場?」我仲未反應過嚟。

「咩呀,咪講咗話book咗房嚟玩囉!你做咩啊?」佢勁大聲咁窒落嚟亦嘢嚟大家嘅恥笑。

明明都無同過我講,我點會知呢。為咗唔好再係大家面前柒落去我只好收聲跟大隊。主要係我都幾期待係酒店會發生啲咩事,去酒店呢樣嘢諗就有諗過,但真係冇諗過今次真係講中咗。

其實我係香港係未住過酒店嘅,好人好姐又點會要住酒店呀。

事後係啊禧身上打聽到,原來啊然一早book咗間酒店房預咗比我哋做party room,但佢啲又想起街到倒數有多啲氣氛咁話喎。有錢仔嘅思維真係好難明白。

我哋一路係人群中慢慢咁tun走, 但由於實在太多人喇,我哋都只好一條人龍咁慢慢穿過佢哋,而為咗唔好走散,我哋都捉住前面果個人隻手。

而係我前面嘅正正就係Cathy,我唔係話好似小學生咁拖咗手就代表啲咩,但係同一個你有crush 嘅人拖手,感覺點都唔同啲嘅。

我哋幾經辛苦終於逃出咗人群,真係唔講唔知香港真係有咁多人。

唯獨是,Cathy仲未放開我隻手。

我「只好」拖住佢跟住大隊行去地鐵站,我哋一路行都無講嘢。而大家亦都無發現隊尾有兩個人係度拖緊手,大概係佢哋自己都玩得好開心掛,反正我都無咩點理佢哋。

我哋一路咁樣行到去地鐵站,始終都放開手,而入閘之後我哋都無再有咩接觸。 究竟咁樣姐係代表啲?我真係唔明女人嘅構造。

我哋去到太子(好似係,已經唔記得咗)就落咗車,我哋分頭行動,啊然同佢兩個friend去Check-in,我哋剩低嘅就去買嘢食嘢飲。

我哋去到seven,佢哋一手就買咗4支紅酒同埋一支vodka,似乎今晚都係一個幾好玩嘅party。
深夜再出
深夜再出

加油樓主
sex p
我要甜呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞