減肥/增磅 4 (Beginners' Guide)

1001 回覆
111 Like 6 Dislike
樓主個post 好正,可否整番個 telegram group, 一齊約做 gym r
我唔係好明佢指定問西蘭花
我以為佢問緊點解個個都食西蘭花 唔食其他菜
所以我答咗 “唔一定食西蘭花”
我成日做完gym好餓
因為我做夜晚7,8點
咁我應唔應該食野呢其實
我已經飲左isolate
tg group一定好多文盲喺度問問問嘥時間
一齊做就唔啦自爆
希望pixel哥解答
起道傾未幾好
睇你全日食咗幾多 夠數就唔食
最好係咩都食少少 健康嘅
但都要視乎你行緊咩meal plan 姐係行緊low carb嘅當然唔好食carbs/食好少
從睇#1#2
隔離個健身post都好好㗎
麻煩巴打
一開始唔知邊個個menu入面有西蘭花
跟住大家抄下抄下就個個都西蘭花
西蘭花比其他菜高蛋白質一球都有幾g
仲要防癌
做gym
1-2頁就要屌一次
巴打們好
我想問少少野
首先我講下自己先
170高 87kg
大肥仔
計過TDEE係2500卡路里左右
姐係要減既話應該要2000卡路里左右?

如果我一星期跑步2至3日(心跳率65%-75% 30分鐘以上) 加上可能2至3日做youtube果d hiit

而飲食方面就早餐一時時食 午餐公司出去食 晚飯一時出面一時屋企既話 (意思姐係可能有時都高卡路里 不過我會盡量keep係唔再高過2500卡路里)

我想知咁樣係咪都減到體重
慢唔緊要 因為我真係零運動既人 想開始由低做起

想慢慢咁減走10kg先(純幻想)

合巴個whey post都係咁
答案終於出現
仲要幾好味
只要你填tdee嗰度 你office工 唔係填咗咗地盤工人 加上真係keep到少過2500係得
但留意tdee calculator唔係100準 可能你tdee原來係2300都未定
所以試試佢先 盡量2500以下 慢慢降 最好2000
btw出街食係唔會計到食咗幾多帶飯吧啦
啲人m底博屌
Skinny fat嘅人應該點樣開始做起?
肌肉量少但肚腩大
想增肌同時減脂
但睇咗你地sharing好似好難同時兩樣都做到

如果一星期三至四日重訓
搵兩日慢跑三十分鐘
呢個方法會唔會同時增肌又減到脂
定係都互相抵消?
跑都可以唔使
記得食tdee-100/-200
唔該曬巴打
我而家開始嘗試下
最近食多咗 但肌肉%多咗 body fat少咗 開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞