減肥/增磅 4 (Beginners' Guide)

1001 回覆
111 Like 6 Dislike
食完跑個步加返個deficit囉
點解core冇出現喺你個routine入面
都啱 跑步簡單又平靚正
平時係 但有時要出街食就好難計啱數 所以咪上嚟吸下經
唔須要core日
core可以一痛就痛成個禮拜
core亦可以日日練
所以隨意加就ok

thx提咗我冇寫core
多謝樓主

持之以恆最緊要呀
我就係skinny fat但點解唔好跑 唔係重訓+有氧消脂消得快d咩? 好奇一問當然唔洗做有氧最好
19歲仔 180cm 但成95kg 想問下巴打點可以減到同埋想操大隻小小 Thx
收皮啦屌你老母 擘大你隻閪屎眼睇字啦
19歲唔好仲柒撚檬檬thx
skinny fat唔係你脂肪高 係你肌肉低
你跑會燒卡路里
但你而家要多卡路里嚟增肌
同埋你舉重都已經燒唔少卡路里
利申 新手 絲 174cm 67kg 極少肌肉量之餘脂肪率算高 食熱量盈餘嘅話係增到肌但脂肪點都會增埋架喎。。我啱啱開始食緊熱量赤字1400cal protein單靠食物未飲whey都食到100g嘅,重訓4-5日,無cardio無hiit。我有無地方需要改善?
你判定下自己係咪skinny fat先
skinny fat姐係 著咗衫睇落瘦 除衫睇落肥喎
你覺得自己係唔係?
正宗泡芙人

你抹咗我上面講嗰啲先
---------------------------------------
咁呢 9成情況skinny fat都係cut
意思姐係calorie deficit 大概tdee -300就夠
同時你都會加到肌肉因為你肌肉未受過任何刺激
都係喇 跑步係未需要 因為舉重同埋嗰200卡已經燒唔少 再燒得多就太影響增肌
所以其實你係啱
多謝你 睇曬你成個post覺得你真係好有心 希望唔會俾其他on9盲撚伸手黨影響到你團火!加油!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞