減肥/增磅 4 (Beginners' Guide)

1001 回覆
111 Like 6 Dislike
有冇人有睇杜汶澤套我要做蝴蝶?
成百二公斤嘅肥妹
每日淨食25隻蛋白同西蘭花
係落到磅呀
3個星期輕咗15kg
但咁樣唔會好易反彈咩
啱啱一入post就留言,追完post之後清楚咗好多了
唔該哂你先
實會啦 唔使睇都知啲肉鬆泡泡
泡芙人
咁可能個個唔同掛
我買惠康啲急凍雞柳冇數據睇嘅 淨係寫幾多磅大概12條 正價33 有時特價24
新鮮兩舊雞胸都33
其他地方好貴
我個人就覺得磅生好過磅熟
起碼變數細啲,就算自己煮都未控制到一樣時間同火喉
但生就一定冇得變
希望杜生過一排會幫佢轉餐單啦
為咗收視 攞人地健康嚟較飛好仆街
但要日日煮
ifbb pro都係熟磅生熟分別呢個問題我又真係無諗過
睇咗呢條片又唔係覺得佢冇道理 你點睇
https://youtu.be/i0iKy3MtYGk
結論就係佢話 任何野有得以最少液體嘅狀態嚟磅係最好
米 生磅
意粉 生磅
薯仔 熟磅
肉 熟磅
生果例如提子 磅 唔好用杯

大概係咁
薯仔果道我唔係好明點解要熟磅(聽唔明)

但係雞肉佢話個個工廠嘅處理方法唔同會影響雞本身嘅水分(唔知有冇理解錯)
咁假設我放兩舊唔同水分嘅生雞去煮,
你都排除唔到煮完出黎兩舊依然有水分嘅差異,
同埋一舊肉本身嘅水分又係咪真係可以有咁高呢?仲要係雞胸肉喎

而且如果你落埋油煮/白烚未又係會吸埋啲水分
所以你點煮其實影響舊肉嘅重量未仲大

最保守計我就覺得係起舊肉未經過烹調之前磅最準喇
巴打推介咩牌子 greek yogurt
其實都係睇包裝有冇style呢隻字 有既話多數呃細佬 再睇下係咪4-5g sugar/100g
平時去開間gym樓下有ikea 入面有隻一杯100g既 $10
係預先包裝?$10 好平喎
Yes 唔係自家品牌黎 可能其他supermarket都有 隻杯好矮 個面係一層好易皺既藍色紙
上網搵極都冇圖 有機會今晚影一影比你睇
巴打你好
我26歲 155cm 126磅
呢幾年keep住有做下運動
平均一星期都有跑兩次步 每次30分鐘左右
冇特別節食 25前都keep到體重
我本身有小小肌肉 所以之前大約116磅
但自從25下半年 就開始步入衰退期
做一樣嘅野 但體重暴升 可能係新陳代謝慢左?
點先可以有效地減重,令身型好睇d?
唔想再咁樣落去
杜生似會揾排骨sam幫佢操下
應該會好啲
控制飲食 重量訓練
運動量不足 但有跑下步都係好開始 比較易接受到增加運動量
可以既話分享下平時飲食?
為左節目效果同搵廣告一定係一步一步黎, 之前睇豬友會個page已經有健康餐食
巴打點睇特惠牌雞柳 我窮撚食開依款
如果你食開既肉唔多係煎同炸的話 咁問題就出左係零食到
至於GYM果方面 上youtube睇多啲workout片先 唔打得都睇得呀嘛
可以既話搵個有做開既朋友仔一齊去 咁班sales多數唔會點煩你
點解會反彈?
抵食,我都有食開
以前仲有隻去皮雞扒,而家無哂,仲正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞