減肥/增磅 4 (Beginners' Guide)

1001 回覆
111 Like 6 Dislike
有啊 但日日都食唔足 一要食足就爆tdee
會呀 但係我講係強化 唔單止係減脂 想望落帶設粉粉線條咁
有咩workout可以聽人講深蹲可以訓練大脾肌肉?有冇人有經驗
我見巴打頭post講supplement只推protein同creatine
想問問bcaa呢樣野
巴打覺得對健身有無實際幫助
bcaa我覺得係bull shit
一塊8oz雞胸已經有8g bcaa 冇需要自己再食
再加上前提係食夠protein
同埋普通protein粉已經有bcaa
好彩問一問巴打
本來仲諗住買
點解我上iifym check tdee好似低過之前 同埋版面唔同咗好多廣告咁
因為我一星期做多咗日運動想check下tdee變咗幾多 但仲低過之前嘅
之前 tdee 1649
依家 tdee 1589
垃圾網
你肯定你資料係岩? btw做多日運動都唔會變tdee
tdee通常以一個bulk/cut cycle改一次
1649 1589 差個得個少少 你飲水都會重左 影響體重啦

做gym真係要人逼㗎
如果你諗住1個月就減得到10年累積既肚腩,我就勸你算數
成日都諗住不勞而獲,一步登天,對於平時日操夜操既師兄好唔公平
教練除左教你正確動作知識,幫你set program外最重要係教導改變你成個心態融入你日常生活,你先會成功

如果我誤會左你,咁就sorry

利申:教練,見到你咁講忍唔住留言,你呢d人唔值得有健康既身體
死開啦 文盲?
最新update 今日磅62.4kg 但係body fat and muscle rate都係冇變 但係奇怪地又feel到個人係冇咁肥同埋肌肉多咗

問題嚟啦pixel巴 我計過我一日tdee係1600左右 protein要120g到 如果要減磅姐係要食11-1200 但係如果食咁少卡就好難食到足蛋白 我試過計超返平時食量我一日都係食到6-70g蛋白質 係咪姐係要飲whey粉先得?定係我應該照食1600?

利申:一星期2-3日gym 2日打拳🥊
減低碳水 食多啲蛋白囉
有冇巴打做開 intermittent fasting?

我一星期抽一日斷食 24 小時 / 5:2 dieting

fast 到咁上下竟然有種唔捨得 break fast 嘅感覺
有時係幾正因為肚餓係荷爾蒙(ghrelin)通知你身體 佢係一波一波嚟
所以頂到一波完咗就唔會覺餓
圓肩真係好難搞
姐係照食返1200卡 但再低carbs d 但我一日只係午餐會食飯/麵 其他時間係好間中先會食
btw 62kg你巴定絲?幾高?點解食1200咁少
有冇計錯tdee㗎
絲 161高啊 計過個tdee係1626 睇第一頁減肥要食少幾百卡 咪1200 唔啱咩
有 16-8
聽個fitness youtuber話呢8個鐘你食咩都得只要唔過cutting時候既Calorie Intake 😂
想問下體重磅有冇推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞