羽絨/風褸/戶外用品討論[1] (Arcteryx,Columbia,NorthFace..etc)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
我都鐘意有變化多d
一出汗, 羽絨濕左就gg. 會好凍
今日香港体感係-1 度. 如果大家身上既著得夠, 出到外國無問題了.
我就覺得唔太凍, 普通衣著已經夠應付, 同埋我本身冇咩厚既外套...結果就買左AR
AR可以而家呢D天氣著, 唔使著成3-4件衫, 返到公司/室內 熱到標汗
同埋可以去旅行用

利申: 而家係公司著緊
邊到買 atom ar?

我Nuclei Ar 都係今日當雨褸著...
arcteryx因為呢個thread真係多咗唔少生意
潮偉巴,我買細碼
我意思係著上去冇普通羽絨咁漲
我諗atom 應該冇傳統羽絨濕咗咁麻煩嘅
我仲着緊短袖T加棉外套
睇黎零下都唔係咁得人驚
香港The north face有無nuptse 700賣
來來去去都係果啲地方嫁喇
要快既就鐘sir, 要平既就咁急實c字網
今日著alpha sv + fleece + 長袖 heattech係元朗戶外做野都好凍
呢件montbell又點睇
http://www.montbell.com.hk/product/details/0021101513 夠唔夠暖?
考慮緊買呢件定買件montbell1128340+uniqlo薄羽絨好
佢貴就係貴係呢度.....無咁車呔人又暖...
條link 個件應該0 度 都無問題
潮偉巴,想問下你覺得tank呢個箭塔brand如何?因為小弟覺得不死鳥太多人着,想搵下其他
其實羽絨對我黎講係功能服. 因為我著羽絨最多既機會, 肯定唔係晌香港...多數都係旅行個陣. 我着重佢旅行途中俾到我既功能, 多過係咪成街都係個件衫.

咁所以..... 件野係咪多人著, 對我黎講意義不大. 件衫既功能, 重量, 禦寒能力既重要性, 肯定高於係咪好多人着緊. 不過你調轉諗, 如果多人着, 即係佢功能, 重量, 禦寒能力係優勝過好多品牌, 先會多人買.

Tank 無聽過, 有無link 黎睇下?

打錯左,係tliak呀潮偉巴
Patagonia 既base layer 夠唔夠保暖透氣?
north face新個件northern lights 玩唔玩得過?
我最後都買左karrimor
睇左巴打介紹Atom 果d
感覺上好似好薄唔太暖
應該係我唔識貨
thanks呀潮偉巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞