羽絨/風褸/戶外用品討論[1] (Arcteryx,Columbia,NorthFace..etc)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
原來有人講過 自膠
冇記錯Torrenshell用Patagonia自己H2no技術 pu膜 我上次去門市摸過好薄好柔軟
但我驚pu膜會冇goretex咁襟
但Patagonia係咪終身保用 點着都會幫你整 同埋應該點保養
想買件atom lt/ar
見到咩價位就要出手
同兩者主要有咩大分別?除左size外
lt側邊透氣, ar正常

大風時單著lt 會涼浸浸
有冇人聽過manastash呢個牌子??
唔係Arc’teryx SL系列嘅Shell造工一般,而且着上身有啲赤肉,差唔多價位可以考慮Patagonia Tiolet Jacket,香港賣緊$3300,應該可以即時join member,有85折(我估)
定話索性退一級買torrentshell 我見都唔少好評
巴打
唔該哂你
r3 有咩差既地方, 我初初仲以為愈高level 係愈暖同埋愈好
本身自己2件patagonia 既褸, nano air hoody 同埋shell jacket
諗住帶哂去日本

btw, 我見到門市retrox vest 仲貴過retrox jacket, 應該係比較多d人買
alpha fl 又唔出黑色
上年買左件finetrack polygon 3, 早幾日6, 7 度都頂到. 最正係日本製. 入面唔係DOWN 黎, 但同我另既既MONT-BELL DOWN 有得揮, 外面又撥水性高. 大風我會加件MONT-BELL SOFT GORE-TEX.

唔該哂巴打
睇黎你都好熟patagonia
我試過r2,r3 同retrox , 都覺得retrox 如果做中層係比較厚, 但睇落好暖
因為自己會去零度地方, 所以想暖身為主
我都想知邊度買個價最抵
睇筆直嘅,torrentshell平一大截
所以我轉咗會買Fjällräven
Arc’teryx 宜家一街都係,唔多想着
早十年仲係 made in canada d造工好好多。
明白呀 但torrentshell其實係咪都不錯?
見佢都防風防水
想問下 montbell light alpine down jacket 夠唔夠0-12度用
係呀。
Patagonia都係越來越人著
其實打好個底。你著montbell中厚手, 加件down實頂到
https://www.jack-wolfskin.co.uk/copenhagen-ice-jacket-men/1204001-7544002.html
巴打點睇依件?STP賣緊150美金
2月尾著去大阪會唔會太熱?
明白 唔該
星期5出發怕唔夠
條 fleece blocktech 褲係勁抽既。
上年2月去白川鄉係咁樣著
遲下去日本
夜晚好似得5度
去過Columbia 同North Face
啲款好似麻麻地
去過superdry 睇
又柒又貴
Budget 大約2000
巴打有冇推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞