羽絨/風褸/戶外用品討論[1] (Arcteryx,Columbia,NorthFace..etc)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
atom lt個袖口有彈性,長少少應該問題不大嘅,想要好fit啱啱好就另計。
就咁睇, 係得MEN'S ALPINE ACTION JACKET 叫似d 羽絨.

你唔太怕凍我估夠................掛..?
2 件都唔得.

第1件太輕. 唔係個個溫度着. 第2件似滑雪褸多過羽絨.
我都係163-165到
都係著S
XS著過 唔係好岩身
咁儲錢等black Friday
聽日買patagonia
Arcteryx Mens Atom AR Hoody

哩件如果一月底去富士山,入面淨係著件heattech加件薄T,頂唔頂得緊呢
有時真係諗住S就算, 但撞唔岩時間有折
去鐘SIR嗰到又驚買完一陣又見到有折
Patagonia Nano-Air Hoody 唔係呢幾日既天氣着....凍死你....

你無乜budget 的話, 呢件, 做緊減價. 滑雪褸黎. 即係靜態下係無咁暖. 做緊 promo, $999 HKD.

https://www.columbiasportswear.hk/item/1562151
滑雪褸 唔係有運動量先暖嫁咩? 我以為簡d Insulated Jacket出街會暖d
Cerium LT 裡面d 餡就咁樣既.

Coreloft™ 80 (80 g/m²) insulation.
Coreloft™ 100 (100 g/m² ) insulation.
850 fill European white goose down

唔講Coreloft. 靜係講 850 fill 羽絨...你點可以搵Uniqlo 同呢個quality 既羽絨保暖能力比較.... 不過咁, 2000幾係貴, 所以, 唔會正價買.
咁你原文係要求比Patagonia Nano-Air Hoody 再平d d 既...咁真係無咁既價錢既羽絨. 所以...滑雪褸囉得....
係呀 太貴又唔多捨得買
預算 唔過1500元
咁我聽日買呢件好了 感謝
base layer 我推介另一個巴打係到講過既Aigle baselayer. 我去Aigle 門市問過, 着過上身. 係真係暖兼且唔gut 肉.
Patagonia Nano-Air Hoody 你預 12 度and up 着. 而家呢幾日既天氣, 我肯定話你聽唔夠暖.
富士山係上山...定係講緊市區...?

市區的話, 裡面薄T係肯定唔夠暖.
咁atom lt hoody呢
新會員註冊即賞 $200電子優惠券。
即係$799 差一蚊先免費送貨 搭啲咩好呢?

https://www.outdoorgearlab.com/reviews/clothing-mens/insulated-jacket/patagonia-nano-air-hoody

Atom LT Hoody 呢幾日我唔夠暖. 不過可能有巴打得. 睇下其他巴打點講.
咁嚴重?之前睇件北面2合1好貴呢,唔多捨得

Atom AR 係暖. 不過你講緊富士山...所以我唔知你諗住行幾高.....
想問下overlander個網montbell有隻3合1外套,係而家既天氣啱唔啱著?
Atom AR Hoody大約幾錢?除佐ifc店仲有邊度可以試/平啲?
巴打記唔記得幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞