羽絨/風褸/戶外用品討論[1] (Arcteryx,Columbia,NorthFace..etc)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
睇下你需要咩。。。
r1係香港都夠曬用
nano air hoody 真係超舒服
今日有件重正既野返
Micro puff
Test east
*test East 另外更正番件野 100% 防風 小小雨都仲擋到
諗緊1600買唔買好
定一炮過AR算,但香港又用唔用得著呢
怕唔怕凍係好個人, 無人會答到你....我自己就唔著冷衫的話, 15度up 著Atom LT. 我有朋友係15 度係就咁薄冷衫一件, 褸都無.
上面up 個堆montell 野我全部係日本試完買. 所以你自己去試啦. 不過試個陣留意佢有d 係齋shell 褲, 有d 係有小小羽絨既褲, 摸下就知
巴打,我嚟緊會去歐洲exchange,大約都係0度咁上下,有機會上雪山同埋去冰島
追曬成個post見到Kappa Hoody都幾啱心水,想問下香港邊到有得買?
同埋本身睇中咗件Patagonia Men's Windsweep 3-in-1 Jacket
http://www.patagonia.com/product/mens-windsweep-3-in-1-rain-jacket/28090.html?dwvar_28090_color=NVYB&cgid=mens-jackets-vests#tile-4=&start=1&sz=24
想問下呢件如果歐洲天氣頂唔頂到?
巴打subzero 啲base layer點睇?
我見沙木尼有折幾抵
用得著嘅
而家十五六度我返工恤衫加件atom ar就夠,到公司仲除埋,呢個度數平時都係短衫短褲加件atom AR 就得
Kappa Hoody 我唔多覺眼香港有得賣. 最少沙木尼我見唔到有. 你有機會去IFC 專門點睇下有無. 不過香港買肯定貴到飛天.

大部份3 in 1 既, 件內膽都唔會特別暖. 通常d 人都係行山同滑雪着. 我諗你要自己親身去試件內膽, 先知佢夠唔夠暖.
沙木尼我問左佢都冇, 要去ifc 先有
沙木尼現金付款7折
我見外國係有ironclad warranty 好似終身保用
香港嘅warranty有咩唔同
問佢facebook竟然話冇賣atom ar
對比nano air, nano puff 好唔好?
Nano puff
但岩返左micro puff 更正
上個月去megabox間protrek好似見過
Arcteryx唔見咗單係咪冇保養

最近著nike pro+uniqlo 排汗衫+gamma mx hoody上山露營都夠暖
全部都係外國牌子鬼佬size
我170極瘦矮撚,會唔會買最細果件都係太大唔岩著
有冇巴打同我身形差唔多可以分享下著咩model咩size
自己上沙木尼/ overlander試下啦
人人體型都唔同
加拿大撚想搵件唔好太肥既羽絨做midlayer(當-15度左右啦)
有冇巴打有好介紹?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞