羽絨/風褸/戶外用品討論[1] (Arcteryx,Columbia,NorthFace..etc)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
Aigle
邊間?
旺角個間冇
連旺角都冇埋巴打可能要去返專門店買喇
唔該

我老豆又想買,但佢只係預1k-1k5
有邊隻好?
呢個價位有冇其他選擇?
Montbell Alpine down parka. 不過呢件唔係100% 防風
件Apex flex 其實講緊幾錢?
之前上rei 睇usd 200 + shipping
overlander個網寫1790

放工去睇下先
咁平又goretex 面既應該無
有件light 平d

http://www.overlander.com.hk/product/details?code=0021101532

一樣唔係100% 防風
呢到好似冇咩人講north face咁?
爬完文有少少問題想問
Atom lt同atom lt hoody係咪兩件衫來?
保暖程度係咪
MONTBELL PERMAFROST LIGHT DOWN PARKA>lt hoody>lt?
如果只係香港著邊件會最適合?
atom lt 有分jacket 同hoody
保暖程度一樣
香港atom lt 都夠
atom lt hoody 頂帽幾好, 建議買有帽版
我自己就Proton AR 買左有帽, Proton lt 買左冇帽
冇帽可以入面著件hoody
有無人想買arcteryx kappa hoody,size s,買番黎都有d大,唔岩著,淨係試過,牌未剪
咩色 有興趣
黑色
沙田果間冇

想問下呢件得唔得
http://www.montbell.com.hk/product/details/0021101513
$?
好貴
呢件d 羽絨 cheap 好多, 用650 fill. 我之前講個幾件全部800 fill 既羽絨
telegram傾?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞