羽絨/風褸/戶外用品討論[1] (Arcteryx,Columbia,NorthFace..etc)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
如果着佢送嗰件底衫+T恤+棉外套+atom lt會唔會頂到
T shirt 轉 hoodie(最好有毛毛既)
最外面著你本身有,最厚最暖既褸(要防風)

未必頂到
我去長野唔滑雪嗰陣都係諗住著件長袖base layer, 短袖衫,atom ar, beta lt 就算,凍就換件長袖衫或者著件mid layer做中間嗰件
ATOM LT同AR好似已經差好遠 ?
AR好似大舊同厚好多
有無人識eddie bauer 呢隻牌子,佢us 官網d 羽絨causal 褸個款幾好睇, 其實650FP 夠唔夠
佢個情況 atom ar 會好好多,起碼無咁怕大風

今日買左件風褸$250
大家覺得點
香蕉巴打

我都係PA記打手
有一次去沖繩之前專登買左佢既漁夫帽同短褲去當地用
跟住12月又買左件pataloha shirt同埋basic logo tee

得閒交流下
等左好耐靚價入左件beta lt
第一件arcteryx
全部tee
要買返件micro puff過冬天
where
好難睇到。
透氣,防水唔知好唔好

但諗住買件褸擋下風,唔差
件野都幾都挺身,同埋個內裡好舒服
間野好多款,我見呢件後面3M反光 我就買左玩下
"線"水姐,咁又無防水,咁平算係咁啦
睇黎都係要買atom ar
但要平又要現貨真係得返淘寶...博唔博好...

近排想買返件 香港天氣應該夠做?
各位爸打有冇咩意見
咪啦,萬一假貨但又唔係平得幾多,而且到時唔夠暖就仲衰
有件goretex係面應該解決到atom lt易入風既問題 ?
感覺上lt係香港用到既機會會多過ar

我都係beta SL,冇單,帽邊啲膠水位爆開了,email了相過去,過咗一個月回番我話可以免費維修或換過件新
可以, 不過仍然有溫度下限. Atom ar 羽絨有120g, LT 得60g.

我當你買大一個size 既LT 俾你裡面夠位著件Fleece 係裡面, 加件heat tec 保暖內衣, 外面著goretex 防風褸, 以日本冬天黎講, 0度以上係極限.
咁唯有放棄
呢件如何呢?好似做緊$1990
http://www.reecho.hk/zh/products/detail/472/
都係既
始終唔夠厚身
睇下overlander有冇折囉,我十二月幾嗰時睇,atom AR 賣二千頭
好似新野黎
見到patagonia 個page有講
本身已經有nano air 同shell, 暫時都預得住
2月會去滑雪,身高得170cm,各位有咩推介
你budget 有2k 的話, 可以去番 Reecho 問佢有無Rab Photon X Jacket. 再唔係就Overlander

Perma frost Light parka.

http://www.overlander.com.hk/tc/product/details?code=0021101501

Perma Frost Parka

http://www.overlander.com.hk/tc/product/details?code=0021101510
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞