羽絨/風褸/戶外用品討論[1] (Arcteryx,Columbia,NorthFace..etc)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
呢個牌子香港未見過實物,巴打知唔知邊度有?佢啲褸款睇圖就唔錯
都好似幾貴下,但個樣就真係幾靚仔
其實d外層防水,內層仲有保暖質料既風樓

點樣洗或有無咩竅門洗?

洗左層防水會唔會無左

thx
星期五係GOOUTDOOR買的PHOTON X
今日就收到,佢用DHL送黎
分享下,ATOM LT M碼,著佢都係M碼
係咪好暖?
M size 你裡面著到幾多衫係裡面?
本身有件風褸, 想買件羽絨著係入面做中層, 頂到好似聽日咁10度8度, budget <$1000, Arc'teryx太貴, 有咩牌子選擇?
patagonia down sweater 最平最平千一二應該有 要再平就可以睇下REI co-op Magma 850
Thx,其實Columbia 個啲薄薄羽絨好唔好?有Omni heat技術
Thanks 巴打。依排有冇code 有平? Moosejaw 有冇code 用?
patagonia 唔要hoody既話應該八百九百都有
columbia聽好多人講都麻麻地 不過我自己就未著過
不過如果你係係香港著又無乜功能要求既話 例如透氣 重量 壓縮度 我自己覺得鍾意個款就得
U記ht + atom lt + photon x
入面已經full左

依家ht加件photon x
都覺得有d熱(本人怕凍)

150gbp幾抵
大家買ATOM LT會唔會揀Hoody版?定係揀無hoody版,需要時可以當mid-layer著,再加件insulated shell jacket?
hoody版
因為多係香港著 hoddy好d 未要去到做mid-layer
巴打Photon X買咩色
賣全新arcteryx beta sv 黑色$2500
另外End部份arcteryx veilance做緊特價,
想買商務款不死鳥既巴打可以去睇睇
唔該晒,我係香港著咋,咁我去Patagonia 睇下款先
東面麻省 負數度數 落雪
最近都留意到Rab Windveil, 但網上都無晒, Rab通常幾時減價
咩size?
Size M 2017年Fall款
都係個幾個網, blackfriday 我都好似見到有
等轉季應該又會有
我都搵唔到,無碼又無色,唯有等轉季啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞