羽絨/風褸/戶外用品討論[1] (Arcteryx,Columbia,NorthFace..etc)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
佢之前去西藏 佢話都ok 唔會凍
我而家搵緊有邊啲全黑靚嘅褸 2000都無問題嘅
north face urban exploration 呢個品牌係咪甚少會做折 拿上手都三千幾一件
想問下三月中去大阪行街同埋會去京都
想買多件fleece 有咩推介?
本身有baselayer +atom LT hoody / comlubia 700fil 羽絨 + berghaus AQ2 風褸
如果想係香港著得番係咪應該唔揀件咁厚?
利申:怕凍又怕熱
700 fill + berghaus AQ2 唔夠頂6度咩
加件 patagonia R1或R2
patagonia R1 香港應該係邊度試/買?
之前黑五仲買左件patagonia nano air hybrid紅色S碼
有冇巴打岩?
https://t.me/qwekk24
潮偉巴,想問下你覺得tank呢個箭塔brand如何?因為小弟覺得不死鳥太多人着,想搵下其他
潮偉巴,想問下你覺得tank呢個箭塔brand如何?因為小弟覺得不死鳥太多人着,想搵下其他

潮偉巴,想問下你覺得tank呢個brand如何?
因為小弟覺得不死鳥太多人着,想搵下其他
其實羽絨對我黎講係功能服. 因為我著羽絨最多既機會, 肯定唔係晌香港...多數都係旅行個陣. 我着重佢旅行途中俾到我既功能, 多過係咪成街都係個件衫.

咁所以..... 件野係咪多人著, 對我黎講意義不大. 件衫既功能, 重量, 禦寒能力既重要性, 肯定高於係咪好多人着緊. 不過你調轉諗, 如果多人着, 即係佢功能, 重量, 禦寒能力係優勝過好多品牌, 先會多人買.

Tank 無聽過, 有無link 黎睇下?
haglofs 呢個牌子好似幾好
直頭正嘢
thx,咁我應該會會買件厚身啲嘅fleece代替舊嗰件。另外我都想買件係行街用,買邊件好?
巴打知唔知香港門市邊到有?
亞士厘道
Arcteryx 呢個價位係貴喺個名定用料真係值咁貴?
個人認為值,佢嘅設計同用料比起其他牌子係有優勝之處
售後服務冇得頂
啱啱換咗新褸
你講Fleece? Patagonia 好多choice 喎.
日本會多d 款, 不過一d 都唔平.
間間都有
我個人認為, 係用料, 佢d 料通常係揀到最top 既物料俾你. 防水既全部一定係Goretex. 唔會用其他牌子既物料.

同埋你睇佢website 係會好實在咁話你聽, 用幾多gram 既羽絨, 會講到Fill weight. 亦會講到每個部份好似身呀, 手袖呀咁, 有幾多gram 會點分佈. 咁你會比較清楚, 你買個件會係咩溫度下會用到. 而唔係好多牌子咁...要估.......
有冇例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞