羽絨/風褸/戶外用品討論[1] (Arcteryx,Columbia,NorthFace..etc)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
講得唔好...應該係唔要一格格/一條條 個種外型
ATOM AR 個種樣係可以
有件Beta SL size S有冇人岩
TG: https://t.me/kk28649
滑雪0度, 我估唔洗保暖褲, 你係咁郁住, 我驚你着左熱到飛起.
Fission SV 應該-10度係無問題, Fission SL 無再出, 唔知.
咪就係第1個post 講既.

Atom AR, 或者 Nuclei AR. 暖d 咪Kappa Hoody
lm
啱啱去完韓國 著descente S7421TDJ15
入面著件打底 頂到0度
我係日本九州生活,呢邊近排凍凍地,想問下mont-bell 有咩岩 負幾度左右著的羽絨 / 風褸? 謝謝巴打先。
巴打有冇著過columbia既omni-heat褸?
頂到幾多度呢?
Gamma mx點睇
巴打,我搵緊呢類PACKABLE 風褸,THX

但唔知有無可以唔洗另外用袋摺埋+有左右袋架呢?
本來有件MOUNT-BELL,佢跟埋個袋可以摺入去既,不過唔見左個袋
為免再發生,想搵件可以自摺既
可以睇下 Rab既 Windveil 差唔多咁輕
仲有左右袋 不過就應該貴d
住美國落大雪 著開羽絨
但依家想買件synthetic又夠暖嘅
筆直1500-3500
BTW個個鬼仔妹都著north face 真係咁好?
THX, 留意下有無特價先
我有一件omni heat 羽絨, 北海道係無問題, 不過勁肥著左, 堅米之蓮樣
美國邊個省, 溫度差好遠. 你講緊幾度著
Soft shell 黎. 官方答案係無Atom LT 咁暖

Thanks 巴打 Kappa Hoody 幾錢叫抵著?
潮偉巴 仲記得你前年個關西耆英自駕遊,好好睇 有機會再分享遊記
想問我有件alpha sl hybrid,想直接攻頂買alpha sv,貪佢仲係made in Canada ,有無咩意見
$300 左右叫抵

注意既係重量. 你未必用得到咁高端的話, 我會揀件輕既. 咁呢個當然只係我個人preference....
Arctetyx 你有邊件shell jacket ?
一件都無

主打都係搵d inaulated jacket 而有goretex windstopper 既.... 落雪基本上夠頂
想問下Tilak呢個牌子評價係點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞