羽絨/風褸/戶外用品討論[1] (Arcteryx,Columbia,NorthFace..etc)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
鐘意就買
依件賣款多過功能

香港一定夠做
但夠唔夠好睇你自己。。
早排我都係衛衣+ Cloud Ridge 擋下風
呢條功能算好, 防風fleece, 唔落雨香港大部份時間好夠用
因為講防風有好多款都好過佢
所以買得多數都因為款

btw P記最好
retrox classic 真係超正 勁暖超透氣
p 記心目中的 must buy item

香港邊到有長袖版,前排睇得背心
想問下羽絨係香港著係唔係montball就夠
整多件保暖內衣, keep 住郁既話應該ok
夠晒
我見有幾種,邊隻好?唔識分

最多預2000蚊
咁樣分開件衫唔同部位用唔同insulation material成本會超貴喎
我3月中近尾去 查左平均氣溫係0度
應該冇芬蘭咁凍 ,所以我考慮緊mont bell 既light alpine down parka可唔可以著去
0 度夠做. 不過有budget 我recommend perma frost light, 因為100% 防風
Thanks bro
NorthFace 件apex flex 點睇?
囉上手有d 重, 但好軟, 同平
請問kappa hoody邊到有得賣?
the Overland 同沙木尼都冇
潮偉巴打知唔知perma frost light係100%防水定'冼'水?
買左件atom lt M碼,番屋企試多兩試感覺上長左d,只係剪左牌冇出過街
有冇巴打岩
tg: @qwekk24
Windstopper只係跣水
香港邊到仲有beta lt賣
無見過hk 有kappa hoody 賣....
Overlander
防風防水, 同其他風褸一樣唔會保暖.

重過衛蘭
嚟緊二月尾去大阪 想買件唔擁腫 盡可能可以喺香港着得返嘅羽絨jacket. 有冇邊隻外型係討好啲啱小弟着
ifc 見過

呢啲款邊度買到 無印無曬貨
Overlander邊間最多款?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞