羽絨/風褸/戶外用品討論[1] (Arcteryx,Columbia,NorthFace..etc)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
fleece會買返件代替本來 north face 裹面嗰件,嗰件真係好薄。另外係想買多件(羽絨或非羽絨)俾行街嘅時候着,2至-10度左右,
同問 黎緊去大阪
人在日本,想問除左finetrack 仲有無日本制既日本牌子 ? 因為finetrack L5 摸上手真係好薄,即係中間又要買其他野著,有d over budget。另外想問除左goretex之外,其他料係咪一樣會過期

推一推,其實google左好耐真係搵唔到其他日本制牌子,ibs 好日lodge 都係得finetrack,有人知道多數無既話都可以答一答 ,等我可以死心去買montbell 3in1
人在日本,想問除左finetrack 仲有無日本制既日本牌子 ? 因為finetrack L5 摸上手真係好薄,即係中間又要買其他野著,有d over budget。另外想問除左goretex之外,其他料係咪一樣會過期

推一推,其實google左好耐真係搵唔到其他日本制牌子,ibs 好日lodge 都係得finetrack,有人知道多數無既話都可以答一答 ,等我可以死心去買montbell 3in1
應該呢件會最暖, 裡面最少有人做羽絨 Heatseeker 120g. 不過佢同Arcteryx 既coreloft 人做羽絨保暖程度有幾接近, 我google 唔到. 不過你唔怕凍應該無問題.

https://www.backcountry.com/the-north-face-carto-triclimate-jacket-mens?skid=TNF03JD-ASPGREGRE-S&ti=UExQIEJyYW5kOlRoZSBOb3J0aCBGYWNlIE1lbidzIEphY2tldHM6MToxODo4OF9iYy1tZW5zLWphY2tldHM=
2至-10度 都係個幾件

Arcteryx Kappy hoody
Rab Photon X
Montbell Perma Frost Parka (唔係light 個件)
Arcteryx Cerium SV
Kappa hoody 啦, 因為最少齊碼....
專門店呢度

アークテリクス 大阪E-ma 店 FOOTWEAR OUTDOOR
〒530-0001大阪府大阪市北区梅田1-12-6
我估無, 有既你係好日山莊都認該會搵到.
其實係咪香港12樓vip折仲抵過日本買?
Gore-tex 面應該點care
同問arcteryx fission sv 邊度抵買啲

我估無, 有既你係好日山莊都認該會搵到.

Thx 終於唔使左揀右揀,買montbell3 in 1,就黎凍死
香港後你有錢都無碼
姐係都係香港平啲?
香港邊到有Arcteryx Kappy hoody現貨?
ifc
香港r1 唔太多貨同少色
睇新聞話東京可能又落雪
本身冇預佢落雪 諗住MONTBELL PERMAFROST DOWN PARKA加香港冬天衫就算
如果落雪仲有咩要必要?手套 厚襪?
成日著就多啲洗
開始唔(善)水 先補返DWR

Btw 咩防水褸都一樣
Gore-tex只係防水既物料
係夾係中間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞