羽絨/風褸/戶外用品討論[1] (Arcteryx,Columbia,NorthFace..etc)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
係 不過我個件都好耐了
Arcteryx香港幾乎未見過有xs,唔通真係要訂返嚟
今個夜晚我出街 ,11度
我著heatech 加一件恤衫加nano air hoody 係勉強ok

我又搵唔到任何網站可以比較下r3暖定係retro fleece 暖啲...
比較鍾情patagonia 既款多過其他牌子
下星期去日本 帶件gamma lt hoody 係咪一定唔夠
巴打搵到講聲 我都想試下個xs
焗身代唔代表暖 ?
Nuclei AR 得400幾gram. 好輕, 係你要啱size 囉
1. Atom AR

2. 暖d 就 Rab Photon X

2件差唔多錢
我自己會夠, 滑雪我驚熱添
我估你加事蛋一件fleece , 東京冬天係勉強夠頂, 係我估一有風, 你會縮2縮咁囉
一定唔得, 晚飯時間已經講緊4~5 度得....
你呢個combination 我估你入室內要除2件...出外面又著番2件. ....
著同除都係多重工夫啫,唔夠暖事大

mizuno 打底衫好似唔多見香港有?
唔代表 torrentshell 唔暖架 係用黎防風防雨
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180115/mobile/bkn-20180115100002271-0115_00822_001.html

唔知邊度有得睇整份消委會既保暖內衣測試報告哩....
Columbia 果然係又貴又唔得
上網比錢買都係幾蚊
我著件base layer 暖到hihi@北歐, 但唔係有員工價真係唔值囉
無問題
二千零蚊有咩防風防水好著
係咪arc’teryx alpha sl最好
想買件防水褸做shell
諗住買 Patagonia Torrenshell
等緊之後二月有冇sale 巴打有冇咩睇法
一件輕但唔防風 一件防風但重
簡直迫死選擇困難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞