羽絨/風褸/戶外用品討論[1] (Arcteryx,Columbia,NorthFace..etc)

1001 回覆
24 Like 2 Dislike
因為小弟如果要買同等暖度又同等功能下既Aigle....我買唔起... 佢無乜點做discount
想問arcteryx件squamish hoody係咪冇咩功能
Thanks 巴打!
佢個description 係話暖既天氣著.......hk 我唔知有咩用
行山著?
有意
Telegram: jasonhkg
請問巴打賣咗未
SD windcheater 夠唔夠暖?如果去雲南 尼泊爾 個啲地方夠暖嗎?thx
唔凍...又唔係夏天既日子實得....不過係咪要用1600蚊買件無功能既野咁解者, 個問題係.
Superdry 唔識. 呢d 係時裝...唔係功能服.

佢d 簡介完全無講裡面用咩料. 正常功能服係會好detail 寫裡面裝左幾多gram 羽絨, detail 到會講 d 羽絨分怖係身, 手袖, 身, 博頭位exactly 有幾多gram. 外邊質料係咩做咁.
一講superdry就諗起台灣單新聞
有無靚仔啲 類似Arcteryx cutting 嘅褸頂到岩先講嘅地方 唔該曬
其實我個人覺得Mont bell d cutting 幾靚, 日本仔野啱東方人身型.
p記既houdini jacket 抵玩D
squamish hoody 我著落好鬆身
有無d 係分兩層 一件三合一 一件膽咁樣? 類似north face 咁?
有無邊位Ching著開westcomb
有咩評價? 同埋香港邊度買比較比
之前睇新monday介紹果件specter LT Hoody 好正

或者有無呢d 款同顏色(泥黃色都可以)既風褸介紹下
話說呢十日喺京都大阪,日日氣溫都喺-1至5度左右游走,我著ATOM AR,個身的確幾暖(頸位入風就有啲凍),件衫幾輕,入商場除褸都算方便

PS: 不過我凍夠皮喇 聽日返香港取下暖先
如果呢件呢?Marmot Men's Minimalist Jacket 夠唔夠去雲南? 定再要加膽
香港邊到有現貨睇下/賣?
一定加內膽, 你個件係shell jacket, 唔係羽絨, 風褸黎
之前黑五仲買左件patagonia nano air hybrid紅色S碼
有冇巴打岩?
https://t.me/qwekk24
有無內膽推薦埋?麻煩曬

抵唔抵?
潮偉巴打,係咪指呢間?
https://store.montbell.jp/search/shopinfo/?shop_no=679926
下個月去大阪都想去睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞