[遊記][多圖]我在瑞士的14日

1001 回覆
395 Like 11 Dislike
第一次係連登出遊記, 原來會自己縮左圖搞到柒柒地, 大家可以用圖片模式睇返D相會好好多

無錯勁憎 不過手機app睇就會無呢個問題 但load得好慢
留名,以前好似有睇過你啲遊記
樓主係幾時去瑞士?咩月份?

係啊,其實寫過一次
6月中去
strong post leave name
我8月都去左zurich grindelwald zermatt
真係好掛住嗰邊d靚景

想請教下你銀河張相點影㗎?真係好靚
見到考古巴個名 強帖黎明
LM
我都記得有睇過, 原來係巴打你
得閒去follow你ig
fast food 1001 附近有間叫 spaghetti factory
佢個carbonara係超級好食
成世人食過最好食
追到live (明明係舊post
慢啲得唔得 追唔切
盲撐
我今次有認真睇晒圖同字架
留名先
出左去食野,一陣再繼績

呢圖用咩焦距影
不過點解可以咁貴

可能係你唔識省錢

去歐洲旅遊都唔洗咁貴la

如 外國買嗰啲壽司又唔好食又貴!

Btw d景好靚!

其實唔係好貴喎,瑞士物價就係咁,而且我唔係學生,好多野都無得平

機票6千幾,swiss pass 3千幾,咁樣已經1皮
住個到我已經做好多功課,但瑞士就係貴,youth hotsel 4人share dorm可以收35CHF一晚,唔係我唔識慳而係佢真係咁貴

如果真係要慳,餐餐超市買野煮都得既,不過出左嚟做野後心態有d唔同左,難得去旅行唔會以前咁乜都要慳

不過講返轉頭,我成個trip唔係特別大駛,除左有晚住左上3100 kulmhotel gornergrat要1800蚊一晚外其他真係無特別去用錢,turn out瑞士真係要咁貴

歐洲係可以好平,之前我去左1個月中歐都係用2萬3, 瑞士係真係貴呀

呢圖用咩焦距影

200mm f4
好後悔冇去

下次去啦,瑞士真係好正,我好想春夏秋冬都去一次

Hi
舊年去左14日, 真係好掛住 想去多次

係呀,14日真係唔夠玩,好想去一個月但$$$$$
D相好靚呀
好想去多次瑞士 但物價真係好貴

多謝
我都想呀,考慮緊下年9月去
lm

多謝支持

Hi

我係舊登見果個post

瑞士真係好撚靚
人 景 建築三樣都係
希望可以春夏秋季都去一次

多謝你睇過都入嚟再睇
你就好啦睇到matterhorn, 我3日都睇唔到
超級遺憾,一定要去多次
請問相機係用邊部架?
留個靚名先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞