[遊記][多圖]我在瑞士的14日

1001 回覆
395 Like 11 Dislike
機會黎啦, 飛雲!

btw, 尋日路過學聯所以都問埋買 pass 嘅資料。
星期日買星期四就可以拎到實體車飛, 計返當日匯率另加每張五十蚊出票費,
同網上買一樣需要揀定邊個日子開通。

不過我會網上買啦, play safe 自己可以print 多幾個copies 跟身
首先其實D車站係無閘既, 你可以自出自入
不過張飛好似係有寫班次, 我唔sure因為我全程用swiss pass無買過飛
我想問問sbb 車飛問題
如果我買half price card 由luzern 去grindelwald 車飛
我可唔可以係interlaken ost 落車出閘
出去食個lunch先再入閘去grindelwald??
首先其實D車站係無閘既, 你可以自出自入
不過張飛好似係有寫班次, 我唔sure因為我全程用swiss pass無買過飛

half price可以 無寫班次
supersaver先唔得
我想問如果由蘇黎世去少女峰,車費係唔係好貴?
因為嚟緊我淨係會停留喺瑞士4日3夜,買半價卡抵唔抵呢?

你可以去sbb個網站計下車費幾錢
不過你半價卡用到來回,應該係抵既,你計一次就知
我落機由zurich 去grindelwald 個app show 86.4chf
我都煩緊swisspass 定half fare
因為5日4夜 swisspass 4 days 之後就跳8days 但懶人卡真係好吸引
好怕次次搭車要買飛
我落機由zurich 去grindelwald 個app show 86.4chf
因為5日4夜 swisspass 4 days 之後就跳8days 但懶人卡真係好吸引
好怕次次搭車要買飛

用app買好方便
好怕次次搭車要買飛

用app買好方便

half price card用apps都得
不過swiss pass見車就上真係好方便
好怕次次搭車要買飛

用app買好方便

half price card用apps都得
不過swiss pass見車就上真係好方便

counter買得啦
btw first玩滑板車小心 有台灣人傷到要用直升機運走 最近又有一個玩到骨折
Hi 大叔
呢個真係好似好危險, 大家玩之前都考慮清楚先
我又真係無
南針峰Aiguille du Midi最頂個觀景台
我出發個時都係話日日落雨, 但最後都OK呀, 佢唔係咁準
我又係呢幾日出發
有無人己經到左 share下天氣
仲未諗定買half price card /8 days travel pass/ flexi 4days
去8日長距離移動四日+pilatus+first+Jungfrau+gornergrat
感覺flexi 4days幾唔抵
不過記得去Jungfrau個日一定係要active左pass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞