[遊記][多圖]我在瑞士的14日

1001 回覆
395 Like 11 Dislike
今年年中去完
Grindelwald 真係世界級
好想再去
今年年中去完
Grindelwald 真係世界級
好想再去

真係靚得好誇張, 可惜行唔到FIRST
巴打你有無行?
想問下瑞士啲廁所位點,火車入面有冇廁所架?
少女峰上到山係咪好難搵廁所,遲下想同屋企人去 但我自己又驚冇乜廁所位

Btw遊記寫左幾耐 就咁睇都用左好多時間
成個trip駛咗幾萬?

2萬7左右
想問下瑞士啲廁所位點,火車入面有冇廁所架?
少女峰上到山係咪好難搵廁所,遲下想同屋企人去 但我自己又驚冇乜廁所位

Btw遊記寫左幾耐 就咁睇都用左好多時間

有D火車有, 有D無, 視乎個架係咩型號
通常都有廁所既, 不過上少女峰個D登山火車印象中係無
少女峰上到去唔難搵廁所呀, 正常你唔會行到好遠, 你行返入室內咪有

當時寫左差唔多兩個月, 日日都寫D咁, 多謝支持
雪糕巴打,係舊登果時已經有追開你post,你d相真係好正呀!
雪糕巴打,係舊登果時已經有追開你post,你d相真係好正呀!

多謝你一直都有睇我遊記
用左幾日睇你個遊記,好似又去多次瑞士咁
我上Pilatus 都好係好大霧
我上Pilatus 都係好大霧

未打哂就post左

上Pilatus 勁大霧 咩都睇唔到

好彩去Grindelwald 同Zermatt 都好好天
睇返啲相就好想去多次瑞士

未打哂就post左

多謝你花咁多時間睇晒
點解個個都睇到matterhorn架,要我揀一定係zermatt好天而唔係Pilatus

你幾多月去?個倒影好正
巴打係luzern個間backpacker 放低行李先
你係用backpack 定喼既 早到有冇locker放
我用backpack鎖唔哂d袋
巴打係luzern個間backpacker 放低行李先
你係用backpack 定喼既 早到有冇locker放
我用backpack鎖唔哂d袋

我拎喼
佢放野其實係劃左個area俾你放咋,你d袋無鎖就唔好放係到,廢事俾人偷,佢應該無locker俾你早到放野,但你可以試下email佢問,都reply得好快

如果你真係要放可以俾少少錢放火車站locker會安全d

未打哂就post左

多謝你花咁多時間睇晒
點解個個都睇到matterhorn架,要我揀一定係zermatt好天而唔係Pilatus

你幾多月去?個倒影好正

10月份去 個時已經有紅葉
我自己就鐘意Grindelwald 多過Zermmat
除左少女峰,First 同Murren 都好靚 又好好行
Matterhorn 如果唔夠多雪就無相像中咁靚
真係好詳盡 睇左2日先睇完
有機會希望跟你依個行程去一次
10月份去 個時已經有紅葉
我自己就鐘意Grindelwald 多過Zermmat
除左少女峰,First 同Murren 都好靚 又好好行
Matterhorn 如果唔夠多雪就無相像中咁靚

我都好想秋天去一次, 見人地9月尾去已經好靚
又未到冬季仲可以行山
巴打好正呀
黎緊1月去瑞士+意大利,有無啲咩推介下呀?應該我地會5日+5日咁玩

瑞士囡囡。對腳又長又白

蘇黎世紅燈區 一去難忘

同女人去呀
真係好詳盡 睇左2日先睇完
有機會希望跟你依個行程去一次

多謝你用咁多時間睇晒個遊記
我自己覺得行程上仲有好多可以改善既地方, 你參考下好啦
俾我揀多次, 我會想去chocolate factory tour 多過 olympic museum
同埋第一日係Zurich/最後一日係Geneva真係好悶, 我覺得成個skip左都唔可惜
終於追晒,好想去一次
讚下樓主,寫得好好真係睇完會想去
終於追晒,好想去一次
讚下樓主,寫得好好真係睇完會想去

仲有人睇緊
我都係做個紀錄+同大家分享吓
瑞士真係好靚,真心推介俾大家

鍾意睇既話可以睇埋我其他遊記,不過有d死左圖,遲d再諗吓補返先
睇多次當去多次
聽日到我上少女峰 晴天萬歲

凍唔凍
睇多次當去多次

多謝你又睇多次
我自己一路貼一路都想再去

凍唔凍

-4 ~-9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞