香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
你問返佢係amazon, newegg 買野咪又係無落s/n 張invoice 到
logitech 咪一樣比貨呢啲公司, 係咪都無保
謝ching提水,即係對住全港商家佬,都當佢哋黑心商人,買完即查/未買先查,確定貨品完全正常先買,咁就最有保障
我冇話你賣水貨

我只係話我當時係咁樣覺得

因為當時兩邊都冇畀個解釋我

我而家信你係行貨嚟的
你個隻係唔係intel / amd原裝cooler ?

如果係 咁99% 部機條list 係有其他cooler
所以唔會裝原裝cooler
咁你又做乜撚嘢信法奧會賣行貨?
唔係想話你呃人
但你做中間商
件貨經你既時候咩都唔check
到end user既時候有問題出現
你點甩身
包裝完好 有代理貼紙 唔撚係行貨係乜鳩
同你D傻閪講嘢都曬撚氣
都係嗰句
你咁撚醒 下次你自己搵代理攞貨喇
隻牛上面有felton 貼紙

我仲可以點樣check?

我拆開睇係冇可能 我拆開咪變左唔係全新
當時你本人直接上黎插返個cooler 就完咗件事
我做生意,如果比我發現源頭來歷不明,一定永不錄用
咪多撚謝你地D閪客lo
不如你po埋條list俾大家睇下係乜情況如果連cpu cooler都無裝既話開機10秒鐘都無就過熱
你老母生你嗰陣係咪驗完T21有問題都照生出黎?
法奧買mon出左事 #2
https://lih.kg/jiODxT
#9 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

似陳相識,代理:關我撚事
事實係你比人呃
但件事去到end user先發現
然後你要end user自己解決件事
搞返清楚條時間線先

咁2018買嗰陣時有單有貼紙 信佢係行貨嚟好正常啫

咁而家2024年6月拎去代理度 佢話係水貨唔保咁我當時相信代理亦都好正常

咁而家今時今日悠二畀咗個解釋我 我亦都換咗隻牛 咁我相信悠二亦都好正常

唔明個問題喺邊度
想知你同代理入貨張單有冇s/n?
喺香港開鋪慘撚到
鑊鑊都俾代理跣
搵緊條List 稍等
其實係代理問題,係唔知人為入錯SN定點,總之就CHECK唔到
冇的 冇一間代理有
不過正如我上面所講

除左樓主個隻

我仲起當月同felton 入左幾隻

而的確到樓主手上都有felton 貼紙
包裝都係全新冇問題
你自己都識講喇
有單有貼紙
咁咪即係行貨lo
你懷疑乜鳩啫
要屌都屌代理賣水貨喇傻閪
仲要搵法奧幫你死R爛R
你條audit trail要做返好
入貨單有冇SN?
收貨要逐盒對返
出貨單都要加返SN
咁可以點?
每次收貨後再MARK 一次啲S/N, 問返佢老母FELTON 啲S/N 又左DB 未咁?
收左貨數量同放貨單啱已經做晒野啦
AMD Ryzen™ 7 5800X
$3,399$3,330(-3%)
$3,330
MSI MAG B550M Mortar Wifi Micro-ATX
$1,299$1,249(-4%)
$1,249
[砌機優惠]Samsung 970 EVO Plus Series 1TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
$1,299$1,199(-8%)
$1,199
Antec High Current Gamer Gold Series HCG 750W 80 Plus Gold Fully-Modular
$829
$829
Arctic P12 PWM PST Pressure-Otimised 120mm Case Fan
$77
$308
$80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
$80
$80
Noctua NH-D15 140mm SSO2 D-Type Premium CPU Cooler
$760$740(-3%)
$740
Crucial Ballistix 32GB (2 X 16GB) DDR4 3600MHz C16 - Black
$1,760
$1,760
Fractal Design Define 7 Compact Dark Tempered Glass ATX
$899
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞