香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
我塊 TUF Z790 好正常無伏,超頻降頻功能基本上要有嘅嘢都齊,升 bios 未試過炒,反之 gigabyte 之前就炒到要入廠
唔係點會個個都話香港保養廢,寧願平少少買水好過
由於單無sn就可以任屈買家錯
班死忠死拗話有 RMA 咪 RMA 囉搞咁多
我心諗咁要間代理托
要「港行」嚟托
其實黃金買野 單一般都有sn
你點100%確定到?
如果你真係確定到 點解消委會封電郵講到好似得你有錯咁?仲叫你改善
因為我地根本冇入過Corsair 火牛水貨
而我都有同Felton 既入貨單
當然 我明你可以話冇SN
我張入貨單 仲要係樓主落單個日即日同Felton 入貨既單

所以我起上面都有講會研究日後點樣做SN 系統

但你呢刻問我 我會好明確答你 我一定冇入過corsair 水貨
而個件貨都係正式渠道同Felton 入
都係將呢件貨俾樓主
冇架啦呢d野口同鼻拗
你話樓主有冇咁得閒買多隻水貨特登用壞左屈你換?
定代理專登針對你咁多隻牛就係揀中呢隻唔整?
你有前科又冇mark SN個鑊自然落曬你度
咁其實同樣道理
你話我同我公司所有人
都唔會為左賺多幾十蚊
玩repack 英規線
重新包膠
再唔知邊到搵張felton 貼紙
有冇咁得閒
用呢d時間砌多部機唔好

另外你講既前科
係我網站本身有標明 同型號 但係一間行貨 同 一間水貨代理 個次係撈亂左 而且我係出黎承認左亂左
樓主係2018年 10月11同我買 Corsair RMX 750W
以下係我起2018年10月4 - 11號同Felton 代理既入貨單
我遮左入貨價 入貨單單號 同埋送貨聯絡人名電話
但會有我公司名

雖然都係冇SN , 可能都係證明唔到咩野

但係就10月4 - 11 呢幾日 既三張入貨單 包括樓主落單個日
我都好正常地入貨 入左5隻 呢個型號
唔用拖版都出事
用另外兩張顯卡(包括借用faroll 4070ti super)試都無事

補差價因為佢當我4070ti upgrade 做4070ti super

佢換過cpu(同款)加ssd(轉kingston 價錢係貴d既)

佢唔想再蝕多3舊水咪叫我補差價

我都廢事煩 唔想佢換同款叫我再試過on99
悠二mark 左點會唔重要

mark 左個S/N但代理唔認悠二咪知代理係咪玩野囉
悠二mark 左 件事一定唔會發展成咁
sn同舖頭名唔夾可以唔受保架
代理出貨去舖頭無sn係咪出嚟搞笑
代理一定有啦 點會無
處理進度更改為:
「悠二同佢換咗粒 U 同 ssd 都係咁,
最後借咗張 gigabyte 4070ti super 俾佢試至無事,
而由於原本事主張卡係 4070,
如果要升做 4070 ti super 就要補返差價 $300,
事主無奈接受有關安排。」

咁樣 ok?
其實好多電子野都有
以砌機嚟計
ram, hdd, ssd, cpu, gpu, 火牛
全部有會有
法奧做咁耐生意都可以覺得無sn係正常
係咪諗住鳩踢啲客去代理就可以求鳩其
我話代理入面一定有 唔係點查係咪自己啲野
悠二同佢換咗粒 U 同 ssd 都係咁,
最後借咗張 gigabyte 4070ti super 俾佢試至無事,
而由於原本事主張卡係 4070 4070ti,
如果要升做 4070 ti super 就要補返差價 $300,
事主無奈接受有關安排。

準確
代理出貨去舖頭如果無sn
即係代理已經當咗舖頭係end user
end user再轉讓已經唔係代理會理嘅事
end user轉讓時嘅收據更加可以唔理
唔知法奧同代理係咪有咩協議所以出貨無sn
正常出貨係連埋sn list先合理
否則連自己出咗咩貨去邊間舖頭根本對唔返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞