香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
呢個CASE法奧單有SN都未解決
要代理出貨都有SN先解到
京東咁大梗係可以屌柒代理
再次證明香港消費係on9
浪費時間精神搞隻牛
值幾錢
我估都係代理撚客多
好多代理當年都係艇仔出嚟
大把路數
樓主真心勁 香港代理又撚客
比我唔同佢嘥時間(怕事)買過隻
結論係felton自己錯SN
唔知佢係點入法
人手打有機會錯
呢間felton真係差,有埋佢公司label都可以話唔係佢地公司貨
asus, msi
技嘉聯強又唔掂
底板買乜牌子
feel到 QC 啲人笑到gap gap聲
正常唔想保都會話「人為損毀」

今次應該真係搞錯左SN

其實呢兩封都夠
再提多次各位

根據香港法例第 362 章《商品說明條例》,在下列時限屆滿(兩者中以較早屆滿者為準)後,不得就本條例所訂罪行提出檢控─

(a) 由犯罪日期起計的3年;或
(b) 由檢控官發現該罪行的日期起計的1年。

由於此個案發生在2018年10月,提出檢控時限已屆滿,故本部門將不會繼續跟進你的個案,已提供的資料,只會被記錄在案。
呢d case 小額錢債處受唔受理
如果係東京/美馬買自己砌有冇保?
壞左寄過去整好過比香港代理賺
仆街 又係同樓主差唔多年份買
又係同一款牛 好彩仲未燒
入聯強夠啦 反正佢賣gigabyte
我就見親聯強一定唔買
留名等回力標
https://www.clic.org.hk/zh/topics/consumer_complaints/channels_for_consumer_complaints/q2

消委會都有個基金 批咗上小額出一舊水同打贏分返10份1畀個基金就得

最理想可包埋請執達吏或打到上級法院嘅費用
其實Corsair有國際RMA 今次純粹為啖氣
EVGA咪又係代工

Corsair RM上至HX唔係都係seasonic代工咩
Seasonic自家貨難搵又唔平
我會繼續用

自己睇條款/果邊客服傾
唔係樣樣都保
有野壞代理唔即時一換一都係佢幫你寄
咁以後上網買有國際保既料自己砌算
唔想比香港班垃圾代理賺
買貴左仲要自己國際保即係比佢地白賺
香港精神
京東 你可以話唔想寄返去
試過mon太大又封關點樣姐
就提議比返京豆你(退京東credit即變相退錢但當然唔係錢, 你再買野咪用得番)
你聲明返你唔會就呢舊野claim保養 搞掂

美馬 唔受理保養
你買既野如果係國際保你自行處理

即刻跛啲垃圾狗都唔用,啲firmware bios多問題到仆街仲要十世都唔update, 叫人買即刻跛同叫人去死冇分別
我原則上盡量唔買
有時寧願比貴少少MSI
牙石就有牙石稅又買唔落

有時咁樣睇黎睇去就變左睇睇黨
睇下睇下又一年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞