香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
R&D, design, Quality Control全部都要錢,Consumer Monitor同底板有邊間可以同ASUS比?貴嗰10% 20% 執到啦大哥,MSI底板普通人用冇咩問題,超U超RAM就收得皮, BIOS UI都鳩過人

前幾年個fd張卡用用下著火,最近個親戚隻MSI牛半年內炸咗2次,你係我仲敢唔敢買?喺我眼中即刻跛同支那雜牌冇分別,送俾我都唔用
即刻跛同支那雜牌冇分別 咁嚴重
巴打經歷過咩體驗
今次有圖有真相
你既論點同理解能力大家都有眼見,同你再嘈都無謂,覆埋依句當幫推post就唔再覆。
上面一直講緊法奧張單無s/n,你都可以話有晒。
現實就係:
代理:話水貨唔認
法奧:我賣行貨既,唔關我事
無人要法奧負責保養,法奧保養過唔過關閪事,而係佢賣行貨就一定要俾行貨。
如果件貨係行貨,樓主一黎就保到無問題。
件貨唔係行貨,就係法奧同代理既事,消費者一定係搵賣家。
(前提買家無做手腳的話,不過樓主case已換牛,講返出黎佢都無得益,應該想爭返啖氣姐,無人認投,件行貨識自己變身水貨?)
悠二入貨冇s/n
代理出貨又搵唔到s/n
成件事可以鬼打鬼
消委會又冇實權
有隻次一級既牛已經係想息事寧人
追究落去兩邊都可以唔認數
法奧得要入貨單冇s/n證明到隻牛係同一件貨
代理又冇s/n
圖就係你買嗰盒?
有貼紙都水貨 定SN唔夾?
個盒收貨時影

張相之後先搵到 個盒好可能已經掉咗

拎去代理話個SN唔喺香港
但係Felton係官方代理喎
買電子嘢張單冇sn真係匪夷所思
jumbo呢啲食水深嘅垃圾鋪都有remark sn喺張單度啦
jumbo食水深?同3c價錢差唔多

老母都保埋
咁宜家代理話隻牛唔係香港行貨
又無話係法奧問題
Send email 去corsair問個SN 係咪供香港
請問佢哋兩間公司點處理我點控制到?

我又唔係探員 駛唔駛我自己查清楚係邊個問題先去投訴?

上面都有人覺得Faroll咁都換到隻牛返嚟做得好好喎

悠二亦都有發表自己嘅意見 咪睇下大家信邊個

我只係將我嘅經
答左唔知
追post 唔該晒巴打
我只係將我嘅經歷打返出嚟
件事好簡單 一係香港代理錯 一係就法奧錯 由於d單無sn 好難查
係香港賤種冇
仲覺得自己堅持唔淘寶唔京東好撚型
其實做水魚
海關佢啦屌
下下唔撚記自己賣過仲得了
經典回顧:水行貨,即係行貨,不過係水,佢間鋪自己保,即港行

既然仲係有人睇唔到 咁我都唔介意再po多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞