香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
咁樓主接受左可以點

比着你地咪又係死死氣買新
咁接受完又搞大佢想點
我係佢就唔接受然後上東張
自己mark 都無用啦, 佢出事唔認數點算
根本就係要簽DN
DN 上有s/n , 有兩間公司印先無得互射波
想要咩禮物
啱啱睇咗

但係想問點解事主件RIVIA貨會冇包裝同保用貼紙

我見RIVIA Facebook嘅回覆係所有貨都會有
一早電郵已經講咗會擺上網㗎喎

如果有唔滿意咪換牛時講埋要簽NDA

咁我肯接受咪唔講出嚟

不過我可以講定先 有NDA我一定唔會簽
rmx換咗rme定位上係低咗一級既,不過750w變咗850w,同埋atx2.52換咗atx3.0,叫做拉上補下事主無蝕底吧
Corsair 有model 搵長城做
佢老細仲要話長城牛係T1, 好野黎
Sales invoice 確認訂單同付款, 可以出貨前架喎
咁點會有s/n
就算分開訂同尾數, 尾數果張都係夾DN 比買家
唔會係invoice 打s/n
我未見過SI 上invoice 會有
全部都係DN 時落
下次用ps 小畫del 好過咁樣畫
加減光暗飽和都睇到銀碼
間間做法唔同
穩定既牛 錯少好多野
所以好重要 砌機點慳都唔應該慳牛

長城唔錯
好多廠機入面裝既牛無非都係長城, 台達, seasonic, FSP
呢幾間廠都比較少直接DIY多數都係供比OEM
FSP唔知點解retail直頭好似唔多生性咁 獲!
RMx前幾年開始就好似唔再出
變左RM系列 套方案係縮左水
不過要做到ATX3.0呢套要求多多既規格都唔容易
都真係冇話點邊隻好
CS淨係想叫我自己RMA

成日問我地址係乜 一打咗香港就叫我寄去台灣
佢話你電有問題,係咪喺佢公司試唔到??
第二個肥麻子,砌咗半年壞咗,夜晚非辦公時間無人覆,都係法奧疏忽
你咁公正中立
之後都唔使睇落去啦
之後都唔使睇落去啦 = 勁公正搵唔到位入嘅藉口
第二個法奧疏忽係邊邊?
肥麻子係第三個,經核實後已修正為「不詳」
呢個case點解核實前會係法奧責任?
你咁公正點會一開始睇唔出?
好彩有你咁公正咁核實返
而家變咗不詳,咁不詳既原因係咩?你係睇唔出邊個責任定係點?
如果唔提你,你又冇再核實,肥麻子單野咁咪好唔公正
其實就點睇都唔關油耳事,代理問題多
但油耳之前都肯蝕比啲客,唔差在蝕多個火牛啦
唔知油耳會唔會咁樣息事寧人算(定已經有offer,廿幾頁我冇追曬
但樓豬個款又似啲原則撚想追究到底which我係support的
人無完人
「不詳」嘅原因:悠二和事主都未有匯報進度。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞