香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
好簡單 你唔想俾rma shipping cost
搵個差唔多時間買咗同一款牛嘅人
交你隻唔係港行嘅牛俾人去Felton做RMA
搏到大霧嘅話可以省錢又即場一換一省時間
咁仲要攞埋人哋張單去報海關報警報消委會

依家開post呢個人 都係攞人哋張單開

但係張單有晒名地址電話 一查就會畀人篤爆

所以係借張單嗰個太得閒 畀150特快運送 仲要幫人嘅隻牛
呃隻牛 sor 唔係隻牛 係運費
陳振聰都話自己係遺產唯一受益人
我都係食吓花生等個官判
自己落有咩用, 佢一樣可以屈你賣水貨
你單寫行貨有埋s/n
Felton 一樣會話我DB 無呢件貨
屈間舖溝貨都得架啦
咪又係企係到

舖要保障自己
一定係要代理交貨時文件有s/n 比返兩家簽
代理唔做咪屌佢,一係就認晒批貨, 就係咁簡單
根本就係要由同代理交收開始要有sn紀錄
唔明點解會覺得無sn紀錄係會覺得無問題
印象fsp 試過
唔知依家
我都認同你既.
如個唔係幾個傻西 (特別係 Letho #61763) 係咁無point 吊樓主.我諗好快沉啦..以為自己好撚有見識.又話小額請律師乜乜77
亂入一下
有得開post算好啦
某d論壇又要用特別電郵申請, 冇乜人可以申請多過1個ac
然後比人bam左
email個owner又唔覆
死左連講比人知嘅機會都冇
好落sn應該唔同

就住人地唔認件貨有香港保
代理比悠二張單有落sn:
樓主火牛sn唔match代理
樓主換左 / 悠二賣水貨(唔係原本有保個隻火牛),唔關代理事
樓主火牛sn match代理
即係唔關悠二事,代理要負責

悠二比樓主張單有落sn:
樓主火牛sn唔match代理
樓主換左 / 悠二賣水貨(唔係原本有保個隻火牛) / 代理賣水貨比悠二
同樓主隻火牛同sn代理
即係唔關悠二事,代理要負責

應該係咁樣

但而家冇人有落sn
有啲人真係曲直難分
你味係智障?
自己落有咩用?

唔落就最有用啦
賣左乜野貨 有問題都可以唔應數
屈顧客做假

你有落SN = 行得正企得正
重有的傻西話:
就算單有SN都無用
代理俾左水貨就係水貨
解決唔到問題

而家由2無落SN
係將個成本轉嫁左落顧客到
煩撚到個客
3方唔認帳懶皮

如果當初有落,
樓主可以直接找由2算帳
而家俾左位由2懶皮
明唔撚明?

連登太多小學生
邏輯有撚問題

樓主叫重有時間同佢磨
有的師兄用左幾年壞牛
廢撚時煩 直接換新機
咁樣由2又賺一筆

唔好講賣咁耐貨 係今次出事
可能出左好撚多次事
但得樓主咁撚得閒玩售後代理保養

所以,賣左咁多年,不等於無事,無賣過水貨老鼠貨俾人

推下先
正常廠出貨俾代理,一定會有SN,A1001~A1999咁,就算中間跳左no. 都會列明

但代理收貨後點數入機就另一回事
人手入定掃barcode唔知
如果no.順序,人手入個range實快過逐盒掃barcode,但要點清楚啱數

可能批貨唔順no.,入果個又入漏一件半件,咁啱中左樓主部機,又咁啱出煙先揭發,唔係過左十年可能當無事發生
咩電有問題?即係上佢度試無事,定係你上佢嗰度試完佢哋都係唔換?
部機打機玩好耐先會freeze 一日freeze一次左右
唔知咩問題
上佢到試唔到
無可能坐足成日係到玩
呢個都難
正常你收跟sn收入小左會連數量都唔啱
收之後中間仲有盤點岀貨其實好難唔發現
最遲岀貨都會知差邊隻sn
其實邊Part岀問題好簡單姐叫悠二解釋下幾個問題就得
代理岀貨比佢哋個時有無跟sn list
佢哋收貨個時有無掃sn
如無點解咁基本都唔做,有掃既點解岀單比客個時唔落埋sn保障番大家
睇你唔撚順眼?下次落1件貨要你硬死10件死貨,唔happy? 下次貨都唔落俾你
咪撚on9啦
Corsair RMA寄台灣
shipping貴極有限
搵一個符合你講嘅條件嘅人
Time cost都係返到啦
仲有legal risk未計
點搏得過
一定講cost咩
豪宅爆格偷可樂又有
試當真阿康donki偷七舊水嘢又有
大波KOL偷雞飯又有
一路都講緊代理交貨唔落sn, 你下家落乜都係無用
你覺得店有落sn 會好過啲只係呃自己
點會無用?
講到口都臭
對顧客絕對有用

你係味智障?
清都幾好氣
同個弱智仔玩足咁多日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞