香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
我比較好奇點解海關係計2018 而唔係計今年
因為假設當時係佢哋賣假貨 咁呢條罪行干犯嘅日期就係2018 就已經過咗追溯期

因為法例立法時只要求商戶保留貨品嘅相關文件只有三年

喺商戶冇充足文件自證清白嘅情況下 要進行審訊會造成不公

我唔係律師 呢個只係我個人見解

正如以前謀殺都有追溯期 佢係殺人嗰刻犯咗法

而唔係畀人發現嗰刻
哇 咁真係吊你老母買淘寶野算
真係唔撚好怪香港人返大陸消費
買野就淘寶/美馬/日馬
中二病kam撚
prime TUF PRO呃 共石呢D底板就算柒數啦
冇人叫你買呢啲垃圾 最低都Z790-H起跳
死kam撚 以為自己好型
師兄好成熟好型 見到都濕晒
宜家無話係法奧問題wor

咁買件野 個代理話唔係行貨 開個post都唔得?
唔係 你成熟d
依家個post係話緊個代理咩
樓主成個post都係spin緊去話悠二賣水貨
又話報海關報唔到
依家悠二食完隻死貓再自證埋唔關佢事
仲要比樓主狙擊足成個post
一開始已經叫你哋小心 自己要判斷

代理一直潛水冇覆過

唔知點解會有人會覺得我認為我話法奧

如果我一開始諗住話法奧錯 開個post叫

「法奧正一黑店 悠二正仆街水貨當行貨賣」

仲多人入嚟啦
你睇下我個 list 先,唔係中立全部寫哂「法奧疏忽」或者直頭 del 咗嗰行啦

姐係最終用唔用拖板都出事?

呢到唔係好明點解要你補差價
如果係張卡問題應該叫法奧賠至係 wo
正,多謝曬,又有嘢入 list

我唔知我唔理
總之聽完你講我就好不安
以後都唔會幫襯

其他巴打欲知後事如何請稍移玉步至悠二谷
https://t.me/+Ar9BxCClJUhmYzg9
咁呢個都係你自己嘅決定
建議以後張單加返sn
唔係之後有人用水貨再係其他人到拎係你地到買同樣產品既單
扮係你到買屈鳩你
到時無證據又要食死貓
利申:唔係講緊樓主,應該無人會咁無聊為個幾百蚊搞咁多野
不過如果係過萬蚊野就難講
asus, msi 好似漢科都有做代理
事實上的確係咁
無論係上年既我公司 真係唔小心將粒水貨cpu 俾錯個買行貨既人 ( 呢個時候本身已經有起網站標明左 )
當然最後有換返
定係再之前既另一單

我兩單都有認

至於上面位巴打講咩隻火牛冇其他代理所以死都唔認 就唔係

咁多年 如果邊次有錯 我真係會企硬唔認

而事實上今次起我公司立場 我地係100%確定我地當時係起正式渠道同Felton 代理商入既貨
都係將呢件貨俾左樓主
裡面班死忠一面倒話好

所以之後如果再同代理拎貨真係要同佢哋對曬sn number
jumbo 有做過水行貨,唔mark sn點做保養
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞