香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
大陸啲intel cpu都有部分係聯強入,仆佢個臭街下次再買到直接退貨
大陸競爭大 你唔係玩野啲大陸佬一定好好服務
同埋京東搵官方直營一定無事d
樓主部機應該幾勁下
18年砌既機用850W牛
近期我啲fd砌部中高楷機先用到850W牛
自膠左 750W先啱
不過我諗都係勁機黎
Seasonic同台達 淘寶京東大把,真係有事咪拎上深圳寄,好過俾代理撚狗啦

EVGA舊嗰堆大部份都係Super Flower代工,新嗰啲好亂

https://docs.google.com/spreadsheets/d/10d7rz5JrhtnEyZfkUYyrUwUY4NPzZSIYQAumW4pXKT4/htmlview
5900x(依家仲用緊)+2080ti(當時係)

粒U都係喺Faroll買
當時算勁了 而家高楷機玩到1000W
共碩係香港貴啫,塊塊板都貴1000,啲mon就12算,所以一係大陸一係美國買
隻牛換條power cord好簡單
自己無mark sn
代理話佢呢批貨唔係送比你賣一樣無仇報
連咁應該有嘅步驟都無
之前去SX Computer諗住買seasonic定唔知antec signature, 個plastic wrap剿曬爛曬,見唔對路即刻走人,有心翻pack一定睇唔出
(轉做水貨Apple咪一鳩樣)而家終於知你舉例都錯咩傻閪?
你條弱智,你拎部水貨iPhone 去apple人地係咪答到你部機係咪行貨?點會唔理你呀屌你老母
仲有而家件貨樓主件事係壞咗,過咗法奧個保養,咁係要搵代理先,如果iphone壞咗幾年你去搵豐澤整咩傻閪?
而家法奧比哂入貨記碌,有哂S/N,件貨有代理貼紙,咁如果豐澤賣件貨有晒證據,咁梗係叫你搵apple啦柒頭
你拎部小米去地apple就梗係唔得啦傻閪,apple入面變小米都可以做例子

仲有Apple係廠,係生產商,都唔係代理個角色,成件事都無可比性
Felton代理Corsair既,你拎啲唔係佢代理既貨,點會理你?
仲有
類比都唔識,屌你老母縮入老母個閪入邊啦
係喎,樓主收到既係咩插頭?
5800x3d應該就無cooler
D15成隻無裝送比你?
話你自己係中立
有無上過法奧度試?試到?
上面個單就應該真係俾錯,相信個item打聯強u就比咗其他代理
但以前cpu就真係呃人,水行溝住賣晒
賣唔係問題,但一定要講明囉
Facebook十日先覆一次機,牛逼死了
可以買連intel官方都未必保既散片
反正cpu好少壞
intel: 等我通殺13 14代用家先
EVGA舊個堆拎最大路650G3計
同振華金蝶冇太大分別
點計都係Seasonic好過振華下話
保養EVGA係國際保 甚至比直接買振華更開心

近三年新果堆 亂到唔敢買
代工多到分唔清就開始冇想買既諗法
牙石邊度都貴 個MSRP本來就好貴
大陸同美國一樣
有冇人知呢間野到底同15年前Altech有咩關係
梗係英插 唔係當時收到貨就問咗法奧啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞