香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
有埋貼紙 寫住.com.hk 喎
根本就係唔想保 可能代理受保自己要蝕 咁咪足鳩up啲原因 懵鳩你
消委會已經好成功咁完美解決左件事

睇下佢地之後出單會唔會埋sn no.

唔出既話咪知咩事
佢連登咁出名 依家仲自己有個集中post

點知會遇到啲咁嘅嘢
你title如果打法奧 應該上左熱門
好彩消委會都有用 唔係就要自己小額佢了
因為冇人解釋件事畀我聽係點發生

我張單又有晒名地址電話 所以唔夠膽亂咁揣測
建議開新post加番法奧先
真係要推下
你見我都講得好客觀 廢事屈錯人

一陣畀人話我亂屈佢 毀佢商譽就麻煩
呢到好似大把人幫你推緊
唔該各位巴打絲打幫手推post
再貼多次

根據香港法例第 362 章《商品說明條例》,在下列時限屆滿(兩者中以較早屆滿者為準)後,不得就本條例所訂罪行提出檢控─

(a) 由犯罪日期起計的3年;或
(b) 由檢控官發現該罪行的日期起計的1年。
其實正常都要出埋
咁多年都唔改善
成個鐘都未入黎
我地保證呢件貨當時一定係同Felton 代理商入貨

我地公司從來冇賣過任何Corsair 火牛水貨

唔係有冇特別標明 而係從來冇賣過

呢件事自從消委會介入後

我地都有將當時正式同Felton 既入貨單俾左消委會 以證明我地唔係入水貨

而當時樓主當年收到貨之後 影相收貨相
都有Felton 代理貼紙

我公司同事都多次同Felton 代理商反映左呢件事

不過最終連我地得唔到一個解釋

只係得到佢地Check 唔到呢件貨係佢地
一係佢地唔小心 將水當行賣
一係就…
我信法奧唔會傻到水貨當行貨賣

如果係代理搞錯 會唔會追究
有無報海關
消委會介入前 我同事都有起樓主同Felton 代理商之間做左多次中間既溝通

而當因為樓主已經報左消委會

所以我地既資料冇俾樓主 包括我地既入貨單

當時除左樓主之外,當時既附近範圍我地都同Felton 代理商入左一定數量既同型號火牛

再重申一次 我地冇賣過Corsair 火牛既水貨

而呢件事點解最後發展成真係咁樣

連我都唔知點解 Felton 代理商搵唔到呢隻火牛紀錄
我地冇賣過任何Corsair 火牛水貨
有時唔想咁清楚
嗱 法奧畀我嘅回覆就係咁樣

Felton拒保之後從來冇聯絡過我

我就採信法奧嘅講法先

至於張單會唔會印SN

消委會同我都唔係法官都冇權力迫使佢哋兩間公司要咁做

佢哋要自己磋商決定
因為消委會介入左 而我地係非常配合消委會
提供哂我地可以提供到既資料俾消委會

海關我地冇報 就算真係報 應該係買既樓主報

我明樓主點解會得到一個咁唔開心既體驗

但係我地已經做哂我地做到既野

包括同代理商特別申請換隻新牛俾樓主
不如報埋海關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞