香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
有冇回應班死忠對你嘅質疑
而家法奧自己有代理入貨單又有個客自己影既相show到收貨嗰陣個盒係有代理貼紙證明係行貨wo鋪頭確保件貨係正貨既責任去到呢一步已經完咗
炮乜撚野灰
做代理賣貨 左手交右手的錢咁易賺?

呢的情況要預左啦
傾代理合約入面
要有條款講明假貨會點
佢地同工廠自己deal

可能工廠已經賠撚左錢俾由2添
幫你宣傳個谷,欲知後事如何請入悠二谷,跟住超過唔知幾多人入又有咩新優惠,人人受惠,何樂而不為
所以都係講個信字 因為件貨買咗咁耐

我都搵唔返個盒 真係純粹好彩當時影咗張相

唔係我除咗張單少少證據都冇
又可以block多個弱智
在於零售商

其實我已經幫樓主跟進左好多野

我唔係讚自己.試問真係有幾多間鋪會咁樣去幫你跟進 / 極力去爭取
我都多謝你影左張相

證明我的確係俾左Felton行貨你
另外.唔明咩賠錢俾我

起呢件事上面.我1蚊都冇收過

都冇任何利益得過
要唔要諗下點樣改善一下
如果再被代理玩多幾獲 你個朵就唔駛要
咁啱電腦節felton有檔,唔係唔去問下呀
傻閪真係有樣睇
隨時借撚埋自己屎眼比人屌
件貨如果是行貨
你已經做足

問題係,件貨係你間鋪出門口,但唔撚知點解變左不知名老鼠貨,假設樓主無偷龍轉鳳,責任全在你方,等同賣假貨

當然,邊個係鬼,唔知
但睇得出你地公司處理得好差
1,單據無SN no,大家口同鼻拗
2,醫院賣假藥,出事叫病人同工廠代理deal,合理處理公關危機?
記得幫襯完 上嚟開post邊間出單齊SN no
等大家幫襯下白店
人哋有晒我名地址電話 冇充足證據我都唔夠膽亂講嘢

同埋我已經take咗個deal 尊重返協議

我個人都唔會再深究落去
點解會係

"全"在我方

同埋點解會係"如果"係行貨

件貨的確而且我起Felton手上收到.再更加因為樓主係自己砌機.我拆都唔洗拆.件貨黎到我手上.我直接全新俾貨樓主

而樓主收貨的確係有Felton代理貼紙.我都有入貨單
樓主都幾撚賤種
人地悠二幫曬你settle件事 解決埋
仲要打咁撚大篇野唱衰人
悠二真係慘
推po 跟進

係法奧買行貨 然後代理唔認數

鳩估結局

係代理洗橫手撚走顧客 然後總公司出道歉通告

然後換代理

而家睇悠二撐邊一方 同有冇比代理撚
其實單野就好簡單,所謂行貨都係大陸倉

寄過黎香港,大陸倉人手嘟sn,再send份

Report比felton,felton入sn落system 區別

係唔係香港貨, 入漏一件半件sn唔出奇

亦睇得出felton出貨比鋪頭無入sn

可能連入貨都無嘟sn

純粹靠大陸倉個report識別,

On9在由二如果真係問心從來無溝貨,一件rma

叫sales死掂佢有幾難, 不過都明你d同事

過7日就梗係唔想煩,踢佢上代理,

代理又on9,明知個客咁撚正氣,又留哂單

影哂相都想當人傻仔耍9人
應該要自己做埋代理直接同Corsair拎先搞撚得掂
我已經先小人後君子 講明會將件事放上網

之後就睇佢哋處理成點

至於消委會有冇將呢個信息交畀Felton同法奧 我唔清楚
無撚錯,如果你百佳買件貨有問題,你都係直接換誠哥退錢or換貨,唔撚係直接搵間廠啦。
間廠出貨成日有問題,誠哥自然會claim返供應商。
亦都好似連環撞車咁,都係一架claim一架。樓主係法奧行貨價買左件水貨返黎,法奧一定有責任賠返。之後法奧再claim人係法奧既事。
會去 Felton 睇下有咩band 係代理留意下
悠二會唔會向代理問番個slot火牛究竟係咪行貨
之後再同廠商確認
2024年7月11我先搵到張收貨相send畀消委會

當中email有提到我會喺完結後網上公開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞