香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
澄清返冇盒的 個盒要keep十年點keep

純粹咁啱當時收貨影低咗張相
香港賤種唔配有任何權益,有權益實瘋狂濫用,另一班人就錢多怕麻煩,有事直接買新,先造成今日咁嘅環境
死啦 我張顯卡係悠二免費升級俾我 張單同用緊既卡唔同 到時壞咗個情況咪仲慘過你
悠二講咁撚多有鬼用咩
經你買 就你要負責架啦
你入咗d唔係行貨
咁係你要同你個供應商deal啦

掟返個波落你個客到
咁要法奧黎托柒咩
爬完文 sofar 覺得樓主同法奧都似係受害者
但係想問法奧係呢件事之後仲有冇繼續賣呢個代理既牛?
同埋佢張貼紙寫到明保留收據 點知仲要個盒

留盒呢個我都有問過消委會合唔合理

咁火牛就話可以留盒啫

咁以後冷氣、雪櫃、電視機啲代理係咪都可以話要留盒

唔係就可以屈你做水貨
我都忍得夠
幫襯咗十幾年
之前又係
推介個fd幫襯
結果送貨過黎嗰陣直頭有個CPU風扇未開封

以前呢d小事
悠二本人都會上黎親自砌返
但賣完貨原來唔係行貨
就好難忍
有冇影到個Serial number, 之前壞nzxt水冷拎去altxxh, 去之前問冇單有冇得保,佢哋話跟出廠日期計,去到就話check唔到個S/N, 好彩買嗰陣有留電話,搵返鋪頭印過張單,正仆街冚家剷嚟
買完下下email個S/N去代理confirm係咪受保?
仁至義盡喇 過咗5年線上支援都幫 真係社企
個代理大晒
真,起碼有保障過香港班濕鳩代理
冷氣、雪櫃、電視機
我通常會CUT SN果忽出黎

張相得咁樣 因為嗰陣時淨係諗住send畀friend的

法奧張單係冇寫SN

佢張貼紙寫到明保留收據 點知仲要個盒

同埋火牛好少壞 個盒留咗三年幾就好似掉咗了
我都想問呢個問題
一句你個貼紙假嘅收你皮,贏麻
屌, 我收貨無一盒盒去影相... 唔好有事唔好有事唔好有事
你個盒冇張貼紙 佢話你第二度買都得 有SN都冇用
我近十年砌機都係法奧
介紹fd砌都係法奧
都有d問題 法奧都會解決

但今次呢個Topic
拋個波去第二度
真係好難接受
佢而家兩難
要證明自己清白就要開代理波
為左一單野有錢唔賺? 下面D人唔駛食飯? 邊個咁有骨氣丫, 半斗米都要折腰啦
有貼紙都要跟架啦, 咁樣耍走個客咪弱智
好似無野係呢間代理保
我係嗰d喺連登開post
唔R嘢嗰d
對上嗰部機半年前

我自己都有賣緊嘢
你做中間商
出事skip走自己
邊度講得過去
賣一件十年保養嘅貨 寫自己5年線上支援之後就唔駛理?

咁我寫1年都得啦 香港啲手機多數都係得一年保
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞