香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
係 原本諗住唔換嘅話就申請消委會個基金

去小額睇下個官信邊個算了 都係1舊水
又係垃圾felton
有齊單據合理理由消委會多數跟到底 多數做到野
有心換既話一早換左比樓主
洗等消委會出面施壓先比隻牛應付樓主
都係想保住自己招牌姐 唔洗講到咁偉大既

老老實實 比著普通一個消費者
零售鋪死話行貨 代理死話水貨 兩邊咁有默契撚9你都放棄左追究啦
真心respect樓主
海關差佬又幫唔到手 今次真係好在消委會幫我跟

唔該晒葉小姐
我冇玩樓主

而事實上 樓主起我呢度收既貨 的確而且係有Felton 貼紙既行貨

而我手上都有同Felton 代理既入貨單
咁代理就算法奧問都唔答 除咗上庭仲可以點迫佢答?

我唔take個deal隨時要自己畀錢上小額

同埋自己RMA咁我點解要買行貨?

就係唔想自己RMA先買代理貨

我相信大部分人都會take
正確

我同事 都唔係因為樓主搵左消委會 呢個原因而幫樓主去R

在於我公司立場 我同事只係想件事完 同埋都想樓主可以快d 有新火牛可以用

消委會係完全冇俾過壓力我地公司

消委會只係同我地問左d 問題 我地都提供左相關資料俾佢地
有 由T記到法奧幫襯都有貼紙的

法奧冇砌過我唔知 當時T記仲會用老母版個盒裝好晒其他外盒同部電腦一齊送
間野成日出事仲咁多連登仔推
我想問下
你公司有無問返代理點解比隻水貨你?
你用行貨價入貨佢比水貨你你公司都唔追究
在於代理個邊角度

佢地冇俾過水貨我地鋪頭

在於我角度 我都得到既係一件有代理貼紙既貨
你地冇record低入咗既貨既SN?
因為其他鋪仲差,完。

我地收貨 有代理送貨單
d 產品有代理貼紙
就係咁樣

而實際上樓主呢個情況

我地之前賣左n 咁多件貨都冇遇過呢種情況
我自己RMA完嘅所有開支時間邊個畀?

開po屌柒佢就會畀返我?點屌柒?有冇具體啲?

或者幫到其他人

件貨到時仲要你已經換好咗仲想點?
結果上, 樓主下次會唔會買水貨算?
我同法奧都畀咗自己嘅講法

信Felton、法奧定我 大家自己心中有數
多謝花生
時候唔早
好訓覺了
之後去法奧度買咗五把貓扇

火牛仲要睇插頭電壓 可能都係買完問下代理係咪行貨等佢白紙黑字答我算
啲 RAM 永久受保,咁應該寫幾多年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞