香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike

有人仲未睇到我再貼多次畀各位

所有三年保養以上嘅都要留意

唔係你哋嘅救濟方法就淨係得返消委會同埋自己打官司
如果你想既話 可以TG PM 我
我都可以私下俾你睇我地當年當月 除左你之外 我地都仲同Felton 代理商入左幾隻

至於點解冇聯絡你 因為你已經報左消委會

所以消委會已經變左中間人角色

我地係非常配合消委會 俾哂d 資料佢地
LM
你都係想要禮物姐, 講啦話俾我地知你要4090 定14900k 啦
所以話係香港買所謂行貨真係哂氣
無聽過有一間代理係好既
就算連apple,個維修外判左出去之後都差左好多
唔需要喇 我已經收到新嘅火牛 冇諗住深究

亦都相信你哋嘅講法

放上嚟只係為咗提醒各位去幫襯時要小心

同埋希望有改善措施避免呢件事再發生

特別係商品說明條例只有三年有效期
但如果假設商家真係違反條例 犯罪日期應該係今年開始計?
Corsair 可以直接搵官方搞,最多俾運費
Corsair有全球保你走去搵felton? 仲要麻煩屋企人,大熱天時真係多得你唔少,官網開個Account,submit ticket+寄+收來回一個禮拜搞掂,寄順豐去台灣先百幾蚊,好過戇鳩鳩咁走去代理啦,一陣上到去撚狗你話冇貨就好笑,香港代理仆街都唔係第一日,得啲弱智閪先會喺香港鋪頭買嘢
我真係做唔到咩野

如果我係正常同代理商入貨
但佢之後話件貨唔係佢 我真係做唔到咩野

所以你都見到隻火牛係有Felton 貼紙
咪啦 如果係代理搞錯 無理由送嘅
咁洗鬼比代理賺
佢有貼紙就係行貨
可能廠出貨比代理果時溝左其他區
代理冇逐件對SN LIST
買行貨就係唔想煩你仲氹
如果香港代理連維修都唔搞 咁憑咩賺錢
有代理貼紙Felton都可以唔認數
可以點小心

其實連警都報埋 不過香港啲差佬有冇用 相信大家都清楚
其實從來都唔洗,尤其係牛哩啲十年都唔壞一隻嘅嘢
咁家下真係壞左你清醒番未
任何Felton代理產品一律抵制
另外想睇埋epc點睇呢間野 仲勁過拒保嘉
係 我知

因為佢話同原廠聯絡過核實唔係香港行貨

因為咁我都親自搵咗Corsair

但係Corsair話佢哋冇呢類型嘅記錄

所以我都唔知佢哋點核實

但係如果要我自己RMA咁我點解要喺香港買
係,平過香港,又一定有保障唔會似香港咁d商家水貨扮行
我都有隻法奧買既Consair牛RM650x
原來係無保的
short hai左?
俾緊選擇樓主,你喺到吠乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞