香港代理 有保=無保?

1001 回覆
536 Like 19 Dislike
無計,太多仆街玩爛個信任制度就要用額外成本保障自己
信係因為 我地賣左咁多件貨

講緊幾十 一百萬以上

未試過有呢種情況

不過研究下睇下點樣再穩陣d

當係保障自己
就係因為咁信咗而影響你嘅商譽你話幾無謂
依家你出咗事,你叫Felton出封信證明你賣行貨你估佢地肯唔肯?
都幾肯定睬你都有味

得罪講句
又可能係Felton唔知喺邊間disty拆貨拆返嚟俾你
而件貨其實係水貨嚟嘅
你點知?佢可能都冇心跣你

所以點都要諗盡一切方法保護自己
有冇後續圖片,想 backup
send件貨俾法證,睇下有冇悠二手指模
可能咁樣先有保
File not found
幅圖d字好矇但我果單用唔同顯卡試都無再freeze過又點樣用家過失呀
搞左幾個月最後換張顯卡就無再freeze
又話我電有問題乜9乜9
我上間公司個舊system講緊20幾年前起既都留曬field,收貨出貨全部mark底SN,聽班老屎忽講以前真係有班客仆街到拎第二間公司貨搵我哋整,整完先知奶左野無仇報
依家個sn記錄得felton有,話件貨唔係佢哋既真係吹佢唔漲
法奧再唔update個system呢d野陸續有來
有條撚樣講到法奧完全冇責任咁,笑死,件貨喺佢度出都唔關佢事,腦殘粉真可怕
留名
法奧賣水貨?
有冇同corsair對話啲screenshot, post出嚟一目了然
理論上如果件產品有global warranty, 無論件貨喺邊度買,當地嘅distributor都要幫手RMA, 唔係嘅話你學乜撚嘢人做代理商,返屋企喫屎算啦
仲有抖音同拼多多,唔明啲人點解死都要喺本地買,拎啲錢供養班死賤種 仲要特登揸架車走嚟走去,送貨嘅話我外國買唔好,又平又有售後
唔係制度嚟,係特登撚狗你,等你下次唔想嚟,RMA率低,入貨更平,更少嘢做
Post埋完整對話記錄出嚟就一清二楚
睇對話似係消委會淨係可以建議張單加返S/N
並無權力強制單上有埋S/N
而睇落法奧自己根本唔想理件事
由得個客死 因為反正個客搵咗消委會 自己搞掂佢
Corsair話佢哋自己都查唔到邊啲S/N係供俾香港代理, 而間代理查到件貨嘅地區

以我所知好多代理都係貼個貼紙就算,佢哋最多都係check到出廠日期,Sony, Apple呢啲大公司自己系統就真係check到邊個國家買,再講呢啲產品根本冇香港version, 9成9都係UK版,只能講香港代理牛逼
想問埋當時買完拆出嚟條IEC線係咪英插?如果係嘅話而F又話個S/N係中國版,咁係咪可以報國安
油二之前有水貨其他代理U當行貨聯強U賣前科,俾連登仔踢爆就賴係白卡員工搞錯
今次因為隻火牛無其他代理入水貨唯有死都唔認數
有既
當涉及到按摩法時就會30秒內到場處理
咁樣拒保都得都幾癲 消費者完全無保障
買時話自己係行貨 壞時就突然唔係行貨
邊單 有無link
屌你老母唔好咁肉酸啦 時間精力唔係成本黎? 邊忽結果係好?
樓主爭取番自己應得既保養仲要俾你串77?
3C 仲會要你一齊跟單對SN
不過佢哋sell 嘢真係太狗唔識嘅死硬
代理出點會唔係行貨
問題應該係佢地記錄錯SN
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞